Vanuit de pastorie – week 10

Vanuit de pastorie

Komende maandag tot woensdagmorgen ben ik afwezig, omdat ik twee nachten het klooster te Berne inga. Ik volg als predikant in het kader van de verplichte supervisie de cursus ‘zorg voor de ziel’. Deze cursus is gericht op het persoonlijke geloof en helpt om heel bewust tijd en rust te nemen om niet alleen beroepshalve, maar ook persoonlijk met het geloof bezig te zijn. Er is tijd voor meditatie en gesprek en er worden meditatieve (Bijbel) teksten gelezen. Ook doen we als groep mee aan een deel van de getijdengebeden. Aan het begin van de maanden maart, april, mei, september, oktober en november hoop ik deze cursus te volgen. Bij mijn afwezigheid zal ds. H. de Jong mij vervangen.

We leven toe naar de belijdenisdienst, die op D.V. 17 maart gehouden zal worden. Er hopen vijf mensen belijdenis van het geloof  in ons midden af te leggen. Op vrijdag 8 maart is de ontmoeting tussen (een deel van) de kerkenraad en dit deel van de groep belijdeniscatechisanten. Een deel van de groep heeft namelijk aangegeven nog geen belijdenis te willen doen. Goed om biddend om deze (jonge) mensen heen te staan.

hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Diaconie

Bloemengroet

Wij mogen als diaconie elke zondag weer de bloemengroet verzorgen, dit doen we namens de gehele gemeente. Een mooi diaconaal werk waarin we oog hebben voor onze naasten en we met elkaar meeleven.

Jeugdwerk

Kindermoment

Wij zijn nog op zoek naar iemand die het kindermoment wil verzorgen.

Zending

Sokkenactie – “Steun een kind in het Midden-Oosten”

“In Nederland een warme voet, helpt een kind te leren hoe hij lezen moet”
De sokkenactie gaat weer van start. Doe je mee?
Prachtige sokken gemaakt en ingepakt door gehandicapten in het land van zand en kamelen.