Kinderoppas

Oppasdienst

Voor onze allerkleinste gemeenteleden en kinderen van gasten is er iedere zondagmorgen oppas tijdens de kerkdienst.
Daarnaast ook op de tweede feestdagen en tijdens de middagdiensten op Bid- en Dankdag. In de winterperiode, vanaf het startweekend tot 1 mei, is de tweede kerkdienst om 17:00 uur en is er ook tijdens de middagdienst oppas.

Kinderen tot 4 jaar zijn van harte welkom. In sommige gevallen ook voor kinderen ouder dan 4 jaar, overlegt u hierover met een van de leden van de oppascommissie.

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar is er de Kleuterklimboom. Zie hiervoor de pagina “Kleuterklimboom”.
Voor de kinderen is de oppas het eerste contact met de kerk. We hopen dat het voor hen en voor u fijne en goede oppasuurtjes mogen zijn.

Brengen: 

Een halfuur voor aanvang van de kerkdienst zijn er mensen van de oppas aanwezig, vanaf dat moment gaan we beginnen met het klaarzetten van de spullen (speelgoed, box e.d.).
Wanneer de eerste ouders met de kinderen komen en alle spullen zijn nog niet gereed, vinden wij het fijn als u uw kinderen nog even bij u houdt.
Voorzie de tas van uw kind duidelijk van zijn/haar naam.
Wilt u gebruik maken van het campingbedje, neem dan uw eigen linnengoed mee.
Schrijf bijzonderheden van uw kind op een briefje en geef dit aan een dienstdoend iemand van de oppascommissie.
U mag uw mobiele telefoonnummer ook achterlaten wanneer u dit prettig vindt. Vergeet dan niet om trilfunctie aan te zetten.

Tijdens de dienst:

In principe geven we geen fles of fruithap.
Als u uw kind met dopen mee wilt nemen naar de kerk is dat mogelijk. Na het dopen zijn er nl. enkele mensen van de oppascommissie die de kinderen terug brengen naar de oppas.

Halen:

Wij vinden het fijn vinden als u eerst uw kind ophaalt na een speciale dienst, voordat u bijvoorbeeld doopouders of belijdenis-catechisanten een hand geeft. Zijn er nog vragen of opmerkingen, dan horen we dat heel graag van u. Er is altijd iemand van de oppascommissie aanwezig die u graag te woord wil staan. Ook zijn daar formulieren verkrijgbaar met iets uitgebreidere informatie.