Kerkdienst Zonnehuis

Op zondag worden er kerkdiensten gehouden in Het Zonnehuis te Zwolle (Stadshagen). Omdat de bewoners meestal niet zelfstandig naar de kerkzaal kunnen gaan worden ze daarbij begeleid door vrijwilligers.
Één keer per 12 weken gaat een groep van ongeveer 10 personen vanuit de Jeruzalemkerk een zondagochtend naar Het Zonnehuis om daar hulp te bieden.

10:30 uur

Rond dit tijdstip beginnen we met het drinken van een kop koffie aan de stamtafel. Daar krijgen we instructie van de (hulp)koster, en worden we verdeelt in groepjes over de verschillende afdelingen.

11:00 uur

Worden de de bewoners opgehaald. Per afdeling vragen we aan het verzorgend personeel welke bewoners meewillen naar de kerkdienst. Sommige bewoners kunnen lopen, anderen komen in de rolstoel en een enkeling komt, liggend in bed. Wij helpen hen door ze een arm te geven of hun rolstoel of bed te duwen.

11:30 uur

De eredienst vamgt aan. Tijdens de dienst zitten we tussen de bewoners in en vormen we zo een gemeente die samenkomt onder het Woord. We zingen met elkaar liederen en we helpen de bewoners die moeite hebben met het omslaan van de bladzijden van de liturgie, met de collecte etc.

12:30 uur

Na de dienst brengen we de bewoners weer terug naar hun afdeling.
Rond dit tijdstip zijn we klaar met dit stukje gemeentewerk.

 

Vanuit de Jeruzalemkerk zijn er twee groepen vrijwilligers.
Wie mee wil helpen (vanaf 16 jaar kan dit al) of meer informatie wil kan contact opnemen met:

Erik & Jeanet Jansen