Vanuit de pastorie – week 12

Vanuit de pastorie

Het is bijna lente. Bij het schrijven van deze bijdrage voor de nieuwsbrief is het stralend weer. Wat mooi dat we in de natuur iets zien van Gods scheppingskracht. Waar alles kort geleden nog zo doods leek, was er onder de grond al van alles aan het groeien. Kijk ook naar de knoppen aan de bomen.
Het afleggen van belijdenis van het geloof is ook een moment waarop hoorbaar en zichtbaar wordt van wat er al eerder is gaan groeien in het leven van de mensen die hun ja-woord voor God en Zijn gemeente geven. Mooi om van die groei in het afgelopen seizoen, maar ook in de individuele gesprekken iets te merken. Een belijdenisdienst is voor degenen die korter of langer geleden belijdenis van het geloof gedaan hebben ook weer een herinnering aan hun belijdenis. Voor degenen die nog geen belijdenis hebben gedaan is het hopelijk een aanmoediging om hier ook over na te denken. Daarin ben je nooit te oud, maar trouwens ook niet te jong om Gods naam te belijden. We hopen op een gezegende dienst/zondag.

Hartelijke groet,
Ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Afscheid van de wegwerpbeker

Enkele maanden terug hebben we u geïnformeerd over de nieuwe wet- en regelgeving rondom wegwerpbekers. Ondertussen zijn er gelukkig al de nodige bijeenkomsten waar kopjes gebruikt worden en ook zijn er bij het koffiedrinken op zondagochtend steeds meer gemeenteleden die hun eigen beker bij zich hebben!

Wijziging emailadres diaconaal consulent

De diaconaal consulent heeft vanaf heden een nieuw e-mailadres.

Dit is consulent-diaconie@pknzwolle.nl.

Column Ds. de Jong

Zinvol bezig zijn!

Vorige week zondagmiddag zei ik in mijn preek dat ik tot mijn spijt het bekende gezang ‘Meester men zoekt U wijd en zijt, komend langs velerlei wegen’, helaas niet kon vinden in de bundel Weerklank. Jammer, want het paste zo goed bij mijn preek. Het viel me op, dat Wilbert Potjes, het wel speelde.