Zinvol bezig zijn!

Column Ds. de Jong

Vorige week maandag was ik aanwezig bij de slotmiddag van de Ouderenkring en wel omdat ik bij het afscheid van T.R. wilde zijn en ook de inleiding/presentatie van dr. Adriaan M. wilde meemaken. Het was mij bekend dat hij met een medisch team regelmatig afreist naar Ghana om hulp te bieden aan gehandi­cap­te mensen. Wat hij vertelde en in een beamerpresentatie liet zien, heeft echt indruk op mij gemaakt. In onze tijd zijn er veel mensen, in het bijzonder jongeren, die zich afvragen: ben ik wel zinvol bezig? Nu, Adriaan hoeft zich dat niet af te vragen. Eerlijk gezegd ben ik een beetje jaloers op hem. Ik zou al heel trots zijn als ik zou kunnen zorgen dat één kind weer zou kunnen lopen, maar Adriaan doet dit aan de lopende band. Wel zeventig operaties in een paar weken.

Omdat in Ghana gehandicapten verstoten worden – zoals in de Bijbel gebeurde met iemand die melaats was – is hun leven extra zwaar. Als door een operatie de handicap kan worden verholpen mogen zij weer volledig meedoen. Zo wordt werkelijk verschil gemaakt! Het is heel mooi dat Adriaan, en het team dat hem assisteert, hun expertise aanwenden om de meest kwetsbare mensen, waaronder vooral kinderen, te helpen. In de Bijbel lezen we over wonderen van genezing. Maar zouden we de hulp door operatieve ingrepen niet net zo goed als een wonder mogen zien?
Adriaan zal zich in de toekomst via Stichting Mercy Ships gaan inzetten. God zegene zijn missie en die van de anderen die zich op een zelfde wijze inzetten.

T. R. heeft 22 jaar deel uitgemaakt van het team van leidinggevenden van de Ouderenkring. Zij was geruime tijd beheerder van de financiën. T. heeft de ‘gave van spontaniteit’ waardoor ze velen opbeurt. Het gedicht dat zij ter afsluiting voorlas (zie vorige Nieuwsbrief) geeft de reden weer waarom zij zich steeds heeft ingezet. We danken haar voor haar grote betrokkenheid.

Met hartelijke groet,
Ds. H. de Jong

Meer nieuws

Alpha

Alphacursus najaar 2024

Woensdag 18 september start weer de reguliere Alphacursus. we hebben al een aantal aanmeldingen, maar kent u/kennen jullie iemand die vragen heeft over zijn of haar geloof of iemand die geïnteresseerd is en nieuwsgierig naar wie God is en wat dat betekent, nodig hen uit om al dan niet samen met u/jou deel te nemen aan de Alphacursus

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 36

Afgelopen zondag mocht ik naast de dienst in de Jeruzalemkerk voorgaan bij de openluchtdienst van A Rocha op Landgoed Schellerberg. Daar vertelde ik dat mijn opa al zijn koeien (hij had er ongeveer dertig) bij naam kende en dat dit op een grote boerderij met honderd(en) koeien lastig is.

Startweekend 2024-2025

Wij als gemeente starten binnenkort weer met het winterseizoen, dus het startweekend komt eraan!
D.V. zaterdag 14 en zondag 15 september is het zo ver!