Vanuit de pastorie – week 39

Vanuit de pastorie

Op de Bijbelkringavond werd de vraag gesteld of het mogelijk is om de onderwerpen waarover gepreekt wordt wat eerder bekend te maken, zodat kringen ook weten wanneer een bepaald Bijbelgedeelte/onderwerp behandeld wordt. Daarom alvast een lijstje met de onderwerpen/teksten voor de komende diensten:

Zondag 28 september ochtenddienst, viering Heilig Avondmaal: Efeze 3:14-21, over de vrucht van de Geest: liefde.
Zondag 28 september avonddienst, voortzetting en dankzegging Heilig Avondmaal, Galaten 1: 10-24. Een persoonlijk getuigenis: waarom wel of niet?
Zondag 6 oktober Israëlzondag. Galaten 2:1-14 en Handelingen 16: 1-4. De besnijdenis van Timotheüs, maar niet van Titus.
Zondag 13 oktober 16.00 uur, Themadienst met aansluitende bespreking

De vrouwenverenigingen gaan het Bijbelboek Ruth bestuderen. Komende dinsdag hoop ik op de openingsochtend van de vrouwenverenigingen en mannenvereniging te spreken over het Bijbelboek Ruth.

Komende dinsdag starten ook weer de catechisaties. Welkom voor de jongeren van 12-16 jaar van 18.45-19.45 uur en voor de 16+ om 20.00 uur.
De belijdenisgroep begint D.V. dinsdag 1 oktober om 20.30 uur in de kerk. Als je nog twijfelt of je daaraan mee wilt doen, kom dan ook gerust op 1 oktober kijken. We zullen op deze avond ook kijken wat het meest geschikte moment is om samen te komen. Als je dus niet op dinsdag kunt, laat het dan toch weten als je belangstelling hebt.

Nog iets heel anders. Verderop in deze nieuwsbrief staat een mooi stukje over “Thee bij Rhodee”. Een tijdje geleden was ik bij de familie Van der Steege en heb ik hun prachtige ‘theehuis’ bewonderd. Een aanrader om daar een keer een tussenstop te maken, tijdens een fietstocht langs de IJssel!

Hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Diaconie

Bloemengroet

Wij mogen als diaconie elke zondag weer de bloemengroet verzorgen, dit doen we namens de gehele gemeente. Een mooi diaconaal werk waarin we oog hebben voor onze naasten en we met elkaar meeleven.

Jeugdwerk

Kindermoment

Wij zijn nog op zoek naar iemand die het kindermoment wil verzorgen.

Zending

Sokkenactie – “Steun een kind in het Midden-Oosten”

“In Nederland een warme voet, helpt een kind te leren hoe hij lezen moet”
De sokkenactie gaat weer van start. Doe je mee?
Prachtige sokken gemaakt en ingepakt door gehandicapten in het land van zand en kamelen.