Historisch feitje: Nachtelijk huwelijk in de Jeruzalemkerk

In de nacht van 28 op 29 augustus 1939, op het ongebruikelijke tijdstip van twaalf uur ’s avonds, voltrok de ambtenaar van de burgerlijke stand twee huwelijken in Zwolle. De heer W. van der Brink en mejuffrouw A.M. Brinkman gaven elkaar het jawoord, evenals de heer G.J. Pruis en mejuffrouw J.H. Bosselaar. Een dominee zegende het huwelijk van het echtpaar
Van der Brink nog dezelfde nacht in de Jeruzalemkerk in.

Hun huwelijken waren oorspronkelijk gepland op een tijdstip waarop de mannen bij hun militaire onderdeel moesten zijn. Door te trouwen lieten de bruidegoms hun echtgenotes verzorgd achter. Omdat het in die jaren gebruikelijk was dat alleen de mannen een betaalde baan hadden (vrouwelijke ambtenaren moesten zelfs ontslag nemen als ze in het huwelijk traden), vroegen veel vrouwen na de afkondiging van de mobilisatie een kostwinnersvergoeding aan bij de gemeente.

Met dank aan een gemeentelid voor dit bericht uit de oude doos, GJC

Meer nieuws

Diaconie

Inzamelingsactie Voedselbank

Voor de zondagen 27 oktober en 3 november én dankdag 6 november is er in de Jeruzalemkerkgemeente weer een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Deze actie wordt gehouden in het kader van de estafetteactie van het Diaconaal Platform Zwolle.

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 43

Op de Bijbelkringavond werd de vraag gesteld of het mogelijk is om de onderwerpen waarover gepreekt wordt wat eerder bekend te maken, zodat kringen ook weten wanneer een bepaald Bijbelgedeelte/onderwerp behandeld wordt. Daarom alvast een lijstje met de onderwerpen/teksten voor de komende diensten:

Diaconie

Bloemengroet

Wij mogen als diaconie elke zondag weer de bloemengroet verzorgen, dit doen we namens de gehele gemeente. Een mooi diaconaal werk waarin we oog hebben voor onze naasten en we met elkaar meeleven.