Diaconie

Het woord diaconie is afgeleid van het Griekse woord diakonia. Dit woord betekent dienst, of ook wel: dienen. Een woord dat een belangrijke plek heeft in het Evangelie. Via het diaconaat binnen onze gemeente willen we dit dienen in de praktijk brengen.

(Hulp)vraag?

Neem contact op met de diaconie

Stel uw vraag

 

Over de diaconie:

Diaconie Protestantse Gemeente Zwolle

Wijkdiaconie Jeruzalemkerk

 

Diaconaat binnen de gemeente:

Open Maaltijd

Vanaf januari 2023 is er gestart met de mogelijkheid om samen te eten. Iedere maand een ander menu. Student, oudere en alles ertussenin. Voor iedereen die het makkelijk vindt om een keer niet te koken, of gewoon voor de gezelligheid. Kom samen, nodig iemand uit of kom gewoon alleen, want je bent niet alleen.

Ouderenmiddag

Één keer per maand komen we van september tot april met de ouderen bij elkaar in de Jeruzalemkerk. We hopen velen van u te ontmoeten en weer een aantal mooie en gezellige middagen te hebben! Ook nieuwe gasten van harte welkom!

Huiskamer Assendorp

De Huiskamer ‘Assendorp’ heeft koffie klaarstaan vanaf 09:45 -12:00 uur. Er is een mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen of het laatste nieuws te bespreken, handwerken of een spelletje te spelen. Vragen of gewoon zin in een kopje koffie, loop maar binnen.

Praktische hulp

Als (wijk)diaconie helpen we graag! Bijvoorbeeld wanneer je niet (meer) in staat bent om zelf iets in huis op te hangen, of wanneer je vervoer nodig hebt naar de kerk of het ziekenhuis.
 

Diaconaat buiten de gemeente:

Kerkdiensten Zonnehuis

Op zondag worden er kerkdiensten gehouden in Het Zonnehuis te Zwolle (Stadshagen). Één keer per 12 weken gaat een groep van ongeveer 10 personen vanuit de Jeruzalemkerk een zondagochtend naar Het Zonnehuis om daar hulp te bieden.

Eetcafé Zwolle

Het Eetcafé biedt gasten in een gezellige en ontspannen sfeer een gratis maaltijd aan.​ De gasten van het Eetcafé hebben diverse achtergronden en redenen om aan te schuiven. een kleine sociale kring, zoeken van contact of financiële redenen.​

Zwolle deelt warmte

We zorgen voor financiële ondersteuning voor de mensen die dit het meeste nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan leefgeld voor een aantal dagen, zodat mensen boodschappen kunnen doen.