Follow me

Afgelopen dinsdagavond dachten we met elkaar na over het feit dat de Heere Jezus als mens naar de aarde kwam. Vanuit de hemel, waar het prachtig is en volmaakt, daalde Hij af naar de aarde. De aarde die vanwege onze zonden niet meer goed is, maar vol van negatieve dingen als angst, verdriet en pijn. Gods rechtvaardigheid eist dat onze zonden worden bestraft. We stonden erbij stil hoe indrukwekkend het is dat Jezus die straf in ónze plaats gedragen heeft.

Komende dinsdag staan we stil bij Jezus’ opstanding. Was er in die tijd een krant geweest, dan had er vast ander nieuws op de voorpagina gestaan. Het huiswerk voor dinsdagavond: wat is volgens jou belangrijk wereldnieuws geweest? Kun je een paar belangrijke gebeurtenissen (met jaartallen) noemen of opzoeken die impact hebben gehad op de wereldgeschiedenis en op mensen?

Namens de mentoren: tot dinsdag!
Allin Peter

Meer nieuws

Paaseitjes-actie voor Sonrise

Dit jaar is het actiedoel voor biddag: Sonrise Zwolle.
Een grootschalig sport- en evangelisatieproject voor heel Zwolle, gericht op kinderen en tieners in de leeftijd van 6-18 jaar. Enthousiaste sporters van verschillende kerken uit heel Zwolle trekken de wijken in om daar met kinderen te sporten. Denk daarbij aan voetbal, volleybal, basketbal, maar ook knutselen. Alle kinderen (en ouders) zijn welkom.

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 8

We leven nu in de tijd voor Pasen. Deze tijd wordt ook wel Lijdenstijd genoemd, of veertigdagentijd. De Lijdenstijd begint met de eerste Lijdenszondag waarna er nog zes volgen. Deze zondagen staan in het teken van het lijden en sterven van de Heere Jezus. Het is te vergelijken met de adventstijd.

Ouderenmiddag

Op D.V. maandag 26 februari staat er een boeiend en actueel onderwerp op het programma.
Ds. Oscar Lohuis van ‘Christenen voor Israël’ komt spreken over Gods plan met Israël.