Niet alles verandert!

Column Ds. de Jong

In zorgcentrum de Esdoorn bracht ik een bezoek aan een vrouwelijk gemeentelid. Zij is onlangs 90 jaar geworden en nog goed van memorie. Zij bracht haar jeugd door in ’s Heerenbroek. Al eerder vertelde zij mij dat ze op de Prinses Julianaschool lager onderwijs volgde. Waarom werd de school zo genoemd, zo vroeg ik me af? Zij kon daar meteen antwoord op geven: De school is gebouwd in het geboortejaar van prinses Juliana (1909). Overigens vertelde een ander gemeentelid mij ooit dat ook zij als meisje in ’s Heerenbroek naar school ging.
Omdat ik iedere dinsdagmiddag onze kleinkinderen Anne en Thomas bij de school sta op te wachten en er een gejoel is van rennende kinderen, vraag ik me af of er in meer dan honderd jaren die voorbijgingen wel iets veranderd is. Ouderen zijn bijna allemaal blij als niet alles verandert, maar ook iets hetzelfde blijft. Zelf vind ik dat inmiddels ook! U had dit vast al begrepen.

Alle gemeenteleden, maar in het bijzonder de ouderen, een gezegende zondag en nieuwe week toegewenst. Laten we vasthouden aan Jezus’ toezegging dat Hij blijvend met ons wil zijn.

Met hartelijke groet, ds. H. de Jong

Meer nieuws

Update gevraagd?!

De zon schijnt weer volop en de examens zijn begonnen. En een seizoen vol kerkelijke activiteiten loopt op het einde. Na de zomer start er D.V. een nieuw seizoen, met een nieuwe, kersverse informatiegids. Voelt u ‘m al aankomen??

Afscheid van de wegwerpbeker

Enkele maanden terug hebben we u geïnformeerd over de nieuwe wet- en regelgeving rondom wegwerpbekers. Ondertussen zijn er gelukkig al de nodige bijeenkomsten waar kopjes gebruikt worden en ook zijn er bij het koffiedrinken op zondagochtend steeds meer gemeenteleden die hun eigen beker bij zich hebben!

Wijziging emailadres diaconaal consulent

De diaconaal consulent heeft vanaf heden een nieuw e-mailadres.

Dit is consulent-diaconie@pknzwolle.nl.