Terugblik Mannenwandeling

Afgelopen zaterdag 25 mei werd er weer de Mannenwandeling gehouden. We verzamelden bij Restaurant de Agnietenberg om 07.30 uur. De 31 mannen worden in alle vroegte opgehaald door zes chauffeurs. Kort na de start kwamen we bij de Overijsselse Vecht die we moesten passeren in drie groepen met het voetveer, dat door een gespierde vrouw werd voortbewogen. Daarna vervolgden we onze tocht via wegen, weilanden en dijken naar Hasselt. We hadden prachtig wandelweer. Een aantal keer werd gestopt om te wisselen van samenstelling. Halverwege was er een kort meditatief moment over “Wandelen in het Licht” (1 Joh 1). Na een kopje koffie en een Pakistaanse pannenkoek gingen we verder richting Hasselt, waar momenteel ook de replica van de “ark van Noach” ligt.






Om 10.30 kwamen we bij Advundum 2.0, waar we gezamenlijk van de opgediende en uitgebreide brunch hebben genoten, waarbij nog enkele andere mannen aanschoven. Daarna werden we door chauffeurs in volle auto’s weer thuis afgezet. Hierbij worden de chauffeurs nogmaals bedankt voor hun inzet! En in het bijzonder Wilma voor haar organisatie “achter de schermen” om deze mannen te mobiliseren op deze zaterdag.

Een prima start van die dag èn een mooie en verbindende start voor ons mannen met elkaar. Voor herhaling vatbaar.

Adriaan K. Mostert.

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.