Vanuit de pastorie – week 14

Vanuit de pastorie

Het is bijzonder dat we in drie weken tijd zoveel belangrijke momenten als gemeente mogen beleven. De belijdenisdienst, vervolgens de Avondmaalsdiensten en nu een doopdienst. Daarnaast mogen we in deze tijd ook twee hele belangrijke feest-/vierdagen beleven, namelijk Goede Vrijdag en Pasen. In Nahum 1:15 staat “vier uw vierdagen”. Het is belangrijk om bewust met deze ‘vier-momenten’ bezig te zijn en daar de tijd en de aandacht aan te besteden. Wat mooi dat we dit in de kerk kunnen vieren, als dit niet vanzelfsprekend is op zoveel plekken op deze wereld. Daarbij denken we ook aan alle mensen die aan huis gebonden zijn. We hopen en bidden dat zij zich ook door Gods Heilige Geest verbonden mogen weten met wat er gebeurt in de Jeruzalemkerk.

Gezegende Paasdagen toegewenst
en hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Diaconie

Inzamelingsactie Voedselbank

Voor de zondagen 27 oktober en 3 november én dankdag 6 november is er in de Jeruzalemkerkgemeente weer een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Deze actie wordt gehouden in het kader van de estafetteactie van het Diaconaal Platform Zwolle.

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 43

Op de Bijbelkringavond werd de vraag gesteld of het mogelijk is om de onderwerpen waarover gepreekt wordt wat eerder bekend te maken, zodat kringen ook weten wanneer een bepaald Bijbelgedeelte/onderwerp behandeld wordt. Daarom alvast een lijstje met de onderwerpen/teksten voor de komende diensten:

Diaconie

Bloemengroet

Wij mogen als diaconie elke zondag weer de bloemengroet verzorgen, dit doen we namens de gehele gemeente. Een mooi diaconaal werk waarin we oog hebben voor onze naasten en we met elkaar meeleven.