Vanuit de pastorie – week 18

Vanuit de pastorie

Afgelopen week was onze koning jarig. Inmiddels is hij al weer 10 jaar koning. Dit jaar was het weer een ‘ouderwetse’ Koningsdag, met een gezellige sfeer in de binnenstad, leuke kinderactiviteiten in Park Eekhout. Mooi om te zien hoe kinderen vol enthousiasme hun waren aanprezen.
Komende week herdenken wij de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels is er weer een oorlog in Europa. Laten we bidden om vrede, maar ook werken aan vrede, in een wereld die zo vol strijd en haat is. Deze week werd in Israël het 75 jarig bestaan gevierd van de staat Israël. Het mag toch een wonder heten dat de staat Israël er nog steeds is. Er valt veel te zeggen over het land, maar ook het volk Israël, Gods oogappel. Goed om te bidden om echte, blijvende vrede in het Midden-Oosten. Dat alle tegenstellingen en strijd tussen verschillende volken en bevolkingsgroepen mag verdwijnen en dat zij elkaar mogen vinden in de Heere Jezus, de Vredevorst.

Op 4 mei hopen we opnieuw contact te hebben met de gemeente in Korce, Albanië. Dat is van 18-19 uur. Voorafgaand eten we om half zes met elkaar pizza. Als je mee wil eten, wil je dit dan aan mij doorgeven (gj@codee.nl) of appen via 06-48180112). De kosten daarvan zijn ongeveer 9 à 10 euro). Het is de gedachte om na de digitale ontmoeting met Albanië met de belijdenisgroep, en iedereen die wil aansluiten, richting de dodenherdenking te gaan in het Ter Pelkwijkpark.
Volgende week zondag 7 mei is er D.V. een doopdienst waarin Livia Trommel, dochter van Laurens en Marjelle Trommel-van ’t Ende gedoopt zal worden.
Deze zondagmorgen gaat ds. H. de Jong voor, zoals u verderop in de nieuwsbrief kunt lezen is zijn contract met 2 jaar verlengd. We zijn dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid op onze gemeente. Fijn dat hij ook in de komende jaren bij gezondheid zijn plek in onze gemeente kan behouden.

Komende zondag hoop ik voor te gaan in de Nederlandse Protestantse Gemeenschap van Luxemburg. Dit is een kleine Nederlandstalige gemeente, waar ik al eerder ben voorgegaan en we ook enkele betrokken gemeenteleden kennen.
hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Column Ds. de Jong

Op weg naar Pasen

Vorige week zondagmiddag zei ik in mijn preek dat ik tot mijn spijt het bekende gezang ‘Meester men zoekt U wijd en zijt, komend langs velerlei wegen’, helaas niet kon vinden in de bundel Weerklank. Jammer, want het paste zo goed bij mijn preek. Het viel me op, dat Wilbert Potjes, het wel speelde.

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 9

We leven nu in de tijd voor Pasen. Deze tijd wordt ook wel Lijdenstijd genoemd, of veertigdagentijd. De Lijdenstijd begint met de eerste Lijdenszondag waarna er nog zes volgen. Deze zondagen staan in het teken van het lijden en sterven van de Heere Jezus. Het is te vergelijken met de adventstijd.

Paaseitjes-actie voor Sonrise

Dit jaar is het actiedoel voor biddag: Sonrise Zwolle.
Een grootschalig sport- en evangelisatieproject voor heel Zwolle, gericht op kinderen en tieners in de leeftijd van 6-18 jaar. Enthousiaste sporters van verschillende kerken uit heel Zwolle trekken de wijken in om daar met kinderen te sporten. Denk daarbij aan voetbal, volleybal, basketbal, maar ook knutselen. Alle kinderen (en ouders) zijn welkom.