Vanuit de pastorie – week 18

Vanuit de pastorie

Afgelopen week was onze koning jarig. Inmiddels is hij al weer 10 jaar koning. Dit jaar was het weer een ‘ouderwetse’ Koningsdag, met een gezellige sfeer in de binnenstad, leuke kinderactiviteiten in Park Eekhout. Mooi om te zien hoe kinderen vol enthousiasme hun waren aanprezen.
Komende week herdenken wij de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels is er weer een oorlog in Europa. Laten we bidden om vrede, maar ook werken aan vrede, in een wereld die zo vol strijd en haat is. Deze week werd in Israël het 75 jarig bestaan gevierd van de staat Israël. Het mag toch een wonder heten dat de staat Israël er nog steeds is. Er valt veel te zeggen over het land, maar ook het volk Israël, Gods oogappel. Goed om te bidden om echte, blijvende vrede in het Midden-Oosten. Dat alle tegenstellingen en strijd tussen verschillende volken en bevolkingsgroepen mag verdwijnen en dat zij elkaar mogen vinden in de Heere Jezus, de Vredevorst.

Op 4 mei hopen we opnieuw contact te hebben met de gemeente in Korce, Albanië. Dat is van 18-19 uur. Voorafgaand eten we om half zes met elkaar pizza. Als je mee wil eten, wil je dit dan aan mij doorgeven (gj@codee.nl) of appen via 06-48180112). De kosten daarvan zijn ongeveer 9 à 10 euro). Het is de gedachte om na de digitale ontmoeting met Albanië met de belijdenisgroep, en iedereen die wil aansluiten, richting de dodenherdenking te gaan in het Ter Pelkwijkpark.
Volgende week zondag 7 mei is er D.V. een doopdienst waarin Livia Trommel, dochter van Laurens en Marjelle Trommel-van ’t Ende gedoopt zal worden.
Deze zondagmorgen gaat ds. H. de Jong voor, zoals u verderop in de nieuwsbrief kunt lezen is zijn contract met 2 jaar verlengd. We zijn dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid op onze gemeente. Fijn dat hij ook in de komende jaren bij gezondheid zijn plek in onze gemeente kan behouden.

Komende zondag hoop ik voor te gaan in de Nederlandse Protestantse Gemeenschap van Luxemburg. Dit is een kleine Nederlandstalige gemeente, waar ik al eerder ben voorgegaan en we ook enkele betrokken gemeenteleden kennen.
hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.