Vanuit de pastorie – week 24

Vanuit de pastorie

Deze keer aandacht voor de wijkkringen. Het is mooi dat de wijkkringen er zijn als een plek waar gemeenteleden in dezelfde wijk elkaar kunnen ontmoeten, bemoedigen en helpen. Zelf zitten wij als gezin op de wijkkring Veerallee. We zijn in het afgelopen seizoen twee keer na de dienst bij elkaar geweest, voor een ontmoeting en een gezamenlijke lunch. Afgelopen dinsdag was ik te gast bij de wijkkring Berkum/ Nieuwleusen/ Dalfsen. Het was heel gezellig om zo verschillende (bekende en nieuwe) gemeenteleden uit het buitengebied van Zwolle te ontmoeten. Gemeenteleden uit Meppel, Nieuwleusen, Oudleusen, Dalfsen en Zwolle waren aanwezig. Nu was het bepaald geen straf om hierbij aanwezig te zijn, zeker ook omdat er een heerlijke barbecue was geregeld. Dit is trouwens niet de gewone manier van samenkomen van deze, maar ook andere wijkkringen, maar is het wel een prachtige manier om op ontspannen manier elkaar beter te leren kennen.
Komende maandag is er weer de Open maaltijd. Ook dat is een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Samen eten verbindt!
Van 11 tot 21 juni is ds. de Jong, op vakantie. Een drukke periode ligt achter hem, omdat hij naast het pastorale werk in onze gemeente, ook nog veel begrafenissen heeft geleid in Windesheim. Wij hopen dat hij een goede tijd van
re-creatie mag hebben. Voor bezoek of ziekte van de 80-plussers in onze gemeente kunt u mij benaderen. Zelf hopen we D.V. in augustus op vakantie te gaan.
Er is veel te doen in Zwolle op sportief gebied. De avondvierdaagse en de halve marathon, waar verschillende gemeenteleden aan mee deden. Als het gaat om het geloof is het belangrijk om de wedloop van het geloof te lopen. Daarover willen we het hebben op D.V. zondagmiddag 30 juni om 17.00 uur bij de Openluchtdienst op Schellerberg. Een dienst om ook anderen voor uit te nodigen.

hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.