Vanuit de pastorie – week 24

Vanuit de pastorie

Deze keer aandacht voor de wijkkringen. Het is mooi dat de wijkkringen er zijn als een plek waar gemeenteleden in dezelfde wijk elkaar kunnen ontmoeten, bemoedigen en helpen. Zelf zitten wij als gezin op de wijkkring Veerallee. We zijn in het afgelopen seizoen twee keer na de dienst bij elkaar geweest, voor een ontmoeting en een gezamenlijke lunch. Afgelopen dinsdag was ik te gast bij de wijkkring Berkum/ Nieuwleusen/ Dalfsen. Het was heel gezellig om zo verschillende (bekende en nieuwe) gemeenteleden uit het buitengebied van Zwolle te ontmoeten. Gemeenteleden uit Meppel, Nieuwleusen, Oudleusen, Dalfsen en Zwolle waren aanwezig. Nu was het bepaald geen straf om hierbij aanwezig te zijn, zeker ook omdat er een heerlijke barbecue was geregeld. Dit is trouwens niet de gewone manier van samenkomen van deze, maar ook andere wijkkringen, maar is het wel een prachtige manier om op ontspannen manier elkaar beter te leren kennen.
Komende maandag is er weer de Open maaltijd. Ook dat is een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Samen eten verbindt!
Van 11 tot 21 juni is ds. de Jong, op vakantie. Een drukke periode ligt achter hem, omdat hij naast het pastorale werk in onze gemeente, ook nog veel begrafenissen heeft geleid in Windesheim. Wij hopen dat hij een goede tijd van
re-creatie mag hebben. Voor bezoek of ziekte van de 80-plussers in onze gemeente kunt u mij benaderen. Zelf hopen we D.V. in augustus op vakantie te gaan.
Er is veel te doen in Zwolle op sportief gebied. De avondvierdaagse en de halve marathon, waar verschillende gemeenteleden aan mee deden. Als het gaat om het geloof is het belangrijk om de wedloop van het geloof te lopen. Daarover willen we het hebben op D.V. zondagmiddag 30 juni om 17.00 uur bij de Openluchtdienst op Schellerberg. Een dienst om ook anderen voor uit te nodigen.

hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Openluchtdienst – 30 juni

Op zondag 30 juni is er ’s middags om vijf uur een themadienst op Landgoed Schellerberg, Schellerbergweg 18, Zwolle.

Jeugdleiding gezocht

Voor komend seizoen zijn we op zoek naar enthousiaste leiders voor de verschillende clubs en verenigingen.
Lijkt het u of jou leuk om met kinderen of jongeren te werken in onze gemeente?

Oppas hulp gevraagd?

Niet alleen voor de ouders is het mooi om af en toe op te passen, maar ook voor jongeren (vanaf 12 jaar) en andere gemeenteleden is het een mooie manier om de jongste leden van de gemeente (met hun ouders) te leren kennen.