Vanuit de pastorie – week 23

Vanuit de pastorie

Afgelopen zaterdag hebben we een prachtige wandeling gemaakt met een groep van zo’n 25 mannen uit onze gemeente. Na de overtocht met het pontje zijn we naar Hasselt gewandeld. Daar werden we weer opgehaald door bereidwillige mannen die ons weer thuisbrachten. Het was een hele mooie ochtend!
Maandag was er een studiedag voor alle predikanten en kerkelijk werkers van de Protestantse Gemeente Zwolle. Spreker was ds. Aarnoud van der Deijl die het boek “De toekomst van de kerk” heeft geschreven. Hij ging in op zeven manieren waarop we ‘activistisch’ kunnen proberen om de kerk te redden, die uiteindelijk niet werken. Het is belangrijk om het niet van onszelf te verwachten als het gaat om de toekomst van de kerk, maar het te verwachten van Gods Geest. We mogen ook nu zeggen dat de Heilige Geest nog steeds werkt in Zwolle, al kunnen we soms zeker wel verdriet hebben om mensen die God de rug hebben toegekeerd. Wat is daarin het gebed belangrijk!
Dat geldt ook als we komende week weer naar de stembus mogen, vanwege de Europese verkiezingen. Belangrijk om daarin onze verantwoordelijkheid te nemen om onze stem uit te brengen.
Zondagmorgen zijn de jongeren van 12-16 jaar en (een deel van) de ouders bij het Brick-kamp. Zij zitten in Ommen. We hopen dat zij een mooi kamp hebben, met ontspanning, maar ook met geestelijke verdieping. Het is kostbaar dat we deze groep jongeren in onze gemeente hebben, maar ook heel belangrijk om voor hen te bidden, als er zoveel op hen afkomt.
Komende zaterdag is er een inspiratieochtend in de Jeruzalemkerk waarop ds. Ron van der Spoel komt spreken in de Jeruzalemkerk. Zie het bericht verderop. Welkom!
In alles is het zeker belangrijk om het Deo volente niet te vergeten. In alles zijn wij van de Heere God afhankelijk.

Hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Alpha

Alphacursus najaar 2024

Woensdag 18 september start weer de reguliere Alphacursus. we hebben al een aantal aanmeldingen, maar kent u/kennen jullie iemand die vragen heeft over zijn of haar geloof of iemand die geïnteresseerd is en nieuwsgierig naar wie God is en wat dat betekent, nodig hen uit om al dan niet samen met u/jou deel te nemen aan de Alphacursus

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 36

Afgelopen zondag mocht ik naast de dienst in de Jeruzalemkerk voorgaan bij de openluchtdienst van A Rocha op Landgoed Schellerberg. Daar vertelde ik dat mijn opa al zijn koeien (hij had er ongeveer dertig) bij naam kende en dat dit op een grote boerderij met honderd(en) koeien lastig is.

Startweekend 2024-2025

Wij als gemeente starten binnenkort weer met het winterseizoen, dus het startweekend komt eraan!
D.V. zaterdag 14 en zondag 15 september is het zo ver!