Vanuit de pastorie – week 40

Vanuit de pastorie

We kijken dankbaar terug op de rommelmarkt met een mooie opbrengst. Al zit de opbrengst niet alleen in het eindbedrag, maar ook in de goede onderlinge sfeer en onderlinge contacten. Voor mij was het de eerste keer dat ik dit meemaakte, omdat door corona de rommelmarkt twee keer niet doorging en ik vorig jaar op Burendag in Albanië was.

De afgelopen dagen ben ik druk geweest met ds. James Lule. Heel fijn dat hij bij Dick en Marja Sluiter kon verblijven. Het was zeer verrijkend om met zijn ogen naar onze situatie te kijken. Wat mogen we dan dankbaar zijn voor alle mogelijkheden en middelen die wij hebben. Ik heb veel van hem geleerd, alleen al van zijn vrijmoedigheid om tussen de koeien te bidden voor de dieren op de boerderij en voor de fam. Slingerland zelf, waar we te gast waren. Maandagmiddag hadden we een mooie middag bij de ouderenmiddag, waar ds. Lule las uit Psalm 71:18 “ook nu de ouderdom en grijsheid gekomen is – verlaat mij niet, o God, totdat ik deze generatie Uw sterke arm verkondigd heb, alle nakomelingen Uw macht”. Mooi om als oudere deze opdracht te krijgen. Daarnaast was het fijn om te gast te zijn bij de jongerenkring, waar we stilstonden bij het hoofdstuk “verwondering” van Focus. Op de catechisatie was ds. Lule ook te gast en hadden we het bij de oudste groep over ambassadeur zijn van God. Voor de rest was het een (verdere) kennismaking met Zwolle en omgeving en wat daar allemaal gebeurt. Op vrijdag bij de rondleiding door Zwolle, maar ook op maandag en dinsdag toen we bij het Leger des Heils en in Windesheim waren.

Zondag mogen we weer het Heilig Avondmaal vieren. Goed om zo na te denken over wat verzoening met God en mensen voor ons persoonlijk betekent. Vanuit het perspectief van Zuid-Soedan heeft verzoening toch nog wel een extra dimensie gekregen. “Laat u met God verzoenen”, is de oproep voor ons allen.

een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Open Maaltijd

Vrijwilligers gezocht – OPEN MAALTIJD

We zijn opzoek naar: Een kok. Het zou fijn zijn, als de plek die is opengevallen bij de koks, i.v.m. het moeilijk kunnen combineren van werk en koken, door iemand kan worden ingevuld. Het betreft dan ongeveer 1x in de 3 maand koken voor ongeveer 10-12 personen. 1 of 2 chauffeurs. Vooral nu met de…

Nieuws

Thomas a Kempis en de Navolging van Christus

Op 16 oktober 2023 zal er een extra ouderenmiddag worden georganiseerd in samenwerking met de mannenvereniging. Mij is gevraagd deze middag iets te vertellen over Thomas a Kempis (1379-1471) die bijna heel zijn leven heeft doorgebracht in het klooster op de Agnietenberg.
Wie was hij?
Wat deed hij
Wat geloofde hij?

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 43

Afgelopen dinsdag was er een ambtsdragersontmoeting in Mastenbroek, georganiseerd door de Gereformeerde Bond, waarin ds. M.K. de Wilde uit Nunspeet (voorheen Sommelsdijk) een lezing hield over het jaarthema van de Gereformeerde Bond “Zie, Hij komt!”.