Vanuit de pastorie – week 43

Vanuit de pastorie

Vorige week was ik bij een conferentie van The Gospel Coalition Nederland, die een conferentie hield over Tim Keller. Het was heel boeiend om de zoon van Tim Keller, Michael Keller te horen, maar ook sprekers als Stefan Paas, Kees van Ekris en enkele buitenlandse sprekers. De nadruk van Tim Keller op het verzoenend werk van de Heere Jezus en de onvermoeibare inzet om dit in een seculiere stad als New York onder de aandacht te brengen raakte mij. Hij zag de cultuur niet als een vijand, maar probeerde net als Paulus op de Areopagus, aan te sluiten bij de cultuur waar mensen in leven. Daarbij probeerde hij deze cultuur ook te ontmaskeren en te laten zien dat er alleen in Jezus Christus redding, verlossing, vrede en rust te vinden is. Wie geïnteresseerd is in de lezingen kan die vinden via Youtube met als zoekwoord geloofstoerusting.

Vorige week donderdag waren we met enkele gemeenteleden in Driebergen op het kantoor van de GZB. We hadden daar een ontmoeting met ds. James Lule. Na een maaltijd bespraken we samen met de gemeente uit Aalburg wat we geleerd hebben van dit bezoek. De aandacht voor het gebed viel ons op, maar ook het staan in het ambt van ds. Lule. In Nederland heeft een predikant toch heel wat minder status, en dat is aan de ene kant goed, maar daarmee kan er ook iets van het ontzag voor het gesproken Woord verdwijnen. Ds. Lule heeft omgekeerd weer veel geleerd van onze structuur met een kerkenraad. In Zuid-Soedan is de predikant heel erg op zichzelf aangewezen, dat maakt de positie ook wat eenzaam. In het Reformatorisch Dagblad stond woensdag een mooi artikel over ds. Lule.
Het is mooi om zo te leren van de kerk in Amerika, maar ook van de kerk in Afrika, om met die leerervaring ook kerk te zijn in Europa en Nederland.

Komende dinsdag mogen we heel dichtbij in de wijk/kerk bezig zijn met de VakantieBijbelClub. We hopen op een mooie en gezegende dag. Iedereen die herfstvakantie heeft, ook een hele goede vakantie toegewenst!

een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.