Vanuit de pastorie – week 50

Vanuit de pastorie

Allereerst bedankt voor de aardige kaarten, berichtjes en vriendelijke woorden naar aanleiding van het bericht in de vorige nieuwsbrief! Sinterklaas bracht zelfs nog een prachtige gevulde jutezak, met een mooi gedicht erin. In de zak zaten verschillende lekkernijen van de Stadsbakker, zodat wij het goede van Zwolle konden proeven, maar ook sokken met Zwolle erop zodat ik zichtbaar kan maken dat ik een echte Zwollenaar ben en blijf.
Van de benoemde broeders begreep ik dat zij ook vele kaarten en berichtjes hebben gehad. Mooi hoe er zo wordt meegeleefd! We hopen en bidden dat deze broeders vrijmoedig ja kunnen zeggen op hun benoeming, maar mocht dat niet zo zijn dan kan ik toch wel zeggen dat zij het heel serieus overwogen hebben. Zo’n benoeming is trouwens ook iets wat voor vrouw en kinderen impact heeft. Goed om hen hierin niet te vergeten.
Zoals u/ jij verderop kunt lezen in de nieuwsbrief ronden we Focus Instap af, maar gaan we niet door met een volledig Focustraject. We hebben daar als kerkenraad uitvoerig over gesproken. We hopen zeker bezig te blijven met de uitgangspunten van Focus, namelijk het gericht zijn en blijven op Jezus.
We leven toe naar Kerst. Komende donderdag hoop ik met de ouderen in Huis Assendorp een korte Kerstviering te hebben. De week erop is er maandag het Kerstfeest op de Ouderenmiddag. Daarnaast wordt er al druk geoefend voor Kerstavond met het kinderkoortje, dat elke woensdagmiddag oefent.
Sinds enkele weken hebben we een belijdenisgroep die op zondagavond na de middagdienst bij elkaar komt. Deze keer (helaas) niet doordeweeks omdat een groot deel van de groep dan buiten Zwolle is, vanwege studie. We hebben inmiddels een hele diverse groep van 12 mensen. Mooi om zo samen bezig te zijn.
Deze tijd van Advent is een tijd van verwachten. We zien uit naar de (weder)komst van de Heere Jezus. Daarbij is het goed om te lezen en te leren hoe oude profetieën in vervulling zijn gegaan bij de komst van de Heere Jezus en dat we van daaruit mogen vertrouwen dat nog niet vervulde profetieën alsnog in vervulling zullen gaan. Een gezegende Adventstijd toegewenst.

hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.