Vanuit de pastorie – week 6

Vanuit de pastorie

Afgelopen dinsdagavond hadden we op de Follow Me Next een live-verbinding via Zoom met Liza en Areej. Nadat Ria van den Brink en Tanja Ulderink over hun bezoek aan Liza hadden verteld hadden we contact met Liza en Areej. Indrukwekkend om van hen te horen hoe zij werken in het Midden-Oosten en wat dat van hen vraagt. Wat is het een zegen, maar soms helaas ook een vanzelfsprekendheid dat wij de vrijheid hebben om open over ons geloof te spreken. Mooi hoe zij daar tot zegen mogen zijn.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari waren we met een groepje gemeenteleden in Veenendaal voor de Global Leadership Summit. Dit is een internationale conferentie, die op vele plekken gehouden wordt met beeldmateriaal uit Amerika. Verschillende sprekers mochten wij horen en zien die spraken over leiderschap. Iedereen geeft leiding. Aan jezelf, aan anderen en sommigen ook aan organisaties. Heel boeiend en goed om daarin toegerust te worden. Een uitspraak die bij mij wel bleef hangen: je hoeft niet 5000 duizend mensen te voeden, maar je mag wel zorgen voor vijf broden en twee vissen. Het weinige dat wij doen, kan God gebruiken.

Het zijn ook bemoedigende woorden voor de ambtsdragers die zich voorbereiden op hun (ambts) werk in de gemeente en voor ons allen. Onder Gods zegen kan God grote dingen doen in en door ons.

Van harte die zegen toegewenst en een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.