Vanuit de pastorie – week 6

Vanuit de pastorie

Afgelopen dinsdagavond hadden we op de Follow Me Next een live-verbinding via Zoom met Liza en Areej. Nadat Ria van den Brink en Tanja Ulderink over hun bezoek aan Liza hadden verteld hadden we contact met Liza en Areej. Indrukwekkend om van hen te horen hoe zij werken in het Midden-Oosten en wat dat van hen vraagt. Wat is het een zegen, maar soms helaas ook een vanzelfsprekendheid dat wij de vrijheid hebben om open over ons geloof te spreken. Mooi hoe zij daar tot zegen mogen zijn.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari waren we met een groepje gemeenteleden in Veenendaal voor de Global Leadership Summit. Dit is een internationale conferentie, die op vele plekken gehouden wordt met beeldmateriaal uit Amerika. Verschillende sprekers mochten wij horen en zien die spraken over leiderschap. Iedereen geeft leiding. Aan jezelf, aan anderen en sommigen ook aan organisaties. Heel boeiend en goed om daarin toegerust te worden. Een uitspraak die bij mij wel bleef hangen: je hoeft niet 5000 duizend mensen te voeden, maar je mag wel zorgen voor vijf broden en twee vissen. Het weinige dat wij doen, kan God gebruiken.

Het zijn ook bemoedigende woorden voor de ambtsdragers die zich voorbereiden op hun (ambts) werk in de gemeente en voor ons allen. Onder Gods zegen kan God grote dingen doen in en door ons.

Van harte die zegen toegewenst en een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Paaseitjes-actie voor Sonrise

Dit jaar is het actiedoel voor biddag: Sonrise Zwolle.
Een grootschalig sport- en evangelisatieproject voor heel Zwolle, gericht op kinderen en tieners in de leeftijd van 6-18 jaar. Enthousiaste sporters van verschillende kerken uit heel Zwolle trekken de wijken in om daar met kinderen te sporten. Denk daarbij aan voetbal, volleybal, basketbal, maar ook knutselen. Alle kinderen (en ouders) zijn welkom.

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 8

We leven nu in de tijd voor Pasen. Deze tijd wordt ook wel Lijdenstijd genoemd, of veertigdagentijd. De Lijdenstijd begint met de eerste Lijdenszondag waarna er nog zes volgen. Deze zondagen staan in het teken van het lijden en sterven van de Heere Jezus. Het is te vergelijken met de adventstijd.

Ouderenmiddag

Op D.V. maandag 26 februari staat er een boeiend en actueel onderwerp op het programma.
Ds. Oscar Lohuis van ‘Christenen voor Israël’ komt spreken over Gods plan met Israël.