Vanuit de pastorie – week 6

Vanuit de pastorie

We zien terug op een mooie gemeenteavond. Wat is het goed om over het gebed te spreken, maar ook om het in praktijk te brengen. Het is waardevol om niet alleen te spreken over de kracht van het gebed en het mooie ervan, maar ook over onze schroom daarin. Hoe kunnen we elkaar daarin helpen? De verschillende workshops waren daarin ook heel behulpzaam!
Wat mij daarnaast opviel was dat er zo’n diverse groep gemeenteleden aanwezig was, omdat er ook een hele groep jongeren, waaronder de groep belijdeniscatechisanten was gekomen.
Wat is het belangrijk als we het geloofsgesprek ook kunnen voeren buiten onze eigen kring, met mensen die we normaal niet direct zo spreken of tegenkomen.
Deze week werd de watersnoodramp herdacht 70 jaar geleden op 1 februari 1953. Zelf heb ik dat niet meegemaakt, maar wel iets daarvan gezien op het eiland Goeree Overflakkee. Mijn oom was predikant in Stellendam. Als gezin was de pastorie onze vaste vakantiebestemming. In de Hervormde Kerk daar was te zien hoe hoog het water had gestaan. Heel indrukwekkend vond ik dat altijd, omdat dit hoger was dan mijn eigen lengte. Wat voel je je dan klein!
Zondagmorgen zullen we Psalm 124 zingen, waar het gaat over de watervloed.
Het is goed om te beseffen hoe kwetsbaar we zijn, maar ook hoe belangrijk het is dat wij mogen schuilen bij God. Hij is onze hulp, Hij redt, de HEER, die aard’ en hemel heeft gemaakt.
De komende week is het nog wat rustiger in de pastorie, mijn vrouw Anne-Marieke hoopt een week op bezoek te gaan bij onze dochter Naomi, die in Israël is. Wij hopen dat zij daar samen een goede tijd mogen hebben.
Gezegende diensten zondag toegewenst
en een hartelijke groet,
Ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.