Vanuit de pastorie – week 7

Vanuit de pastorie

We leven nu in de tijd voor Pasen. Deze tijd wordt ook wel Lijdenstijd genoemd, of veertigdagentijd. De Lijdenstijd begint met de eerste Lijdenszondag waarna er nog zes volgen. Deze zondagen staan in het teken van het lijden en sterven van de Heere Jezus. Het is te vergelijken met de adventstijd.
De veertigdagentijd komt uit de rooms-katholieke traditie en heeft oude papieren. De veertigdagentijd begint na carnaval op  aswoensdag, dit jaar op 14 februari en duurt dan veertig dagen. De laatste week voor Pasen wordt ook wel de stille week genoemd, die begint met Palmpasen, een vreugdevolle zondag, waarna de tijd van inkeer voor Pasen begint.Wij leven toe naar Pasen met de belijdenisgroep. Het ligt in de bedoeling op 17 maart de belijdenisdienst te laten plaatsvinden.

De ‘gewone’ catechisaties gaan nog door tot dinsdag 19 maart. Er is dan een afsluitende avond. Komende dinsdag 12 februari is er een ouderavond, waarbij de jongeren én hun ouders welkom zijn. Zie verderop in de nieuwsbrief.
Op kerkelijk gebied is er veel te doen in Zwolle. Ik kan het niet laten om toch één activiteit er uit te lichten. Er is komende woensdag 14 februari om 19.30 uur een viering in Verrijzeniskerk (CGK) waar de zorg voor de schepping, maar ook de schuld die wij daarin hebben, centraal staat. Ook ons mag de Schepping een zorg zijn, omdat het Gods Schepping is, waar wij een grote verantwoordelijkheid in hebben.

In deze tijd mogen wij in het bijzonder stilstaan bij het lijden en sterven van de Heere Jezus, daarin van harte een gezegende Lijdenstijd toegewenst.

hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.