Vanuit de pastorie – week 8

Vanuit de pastorie

Afgelopen dinsdagavond waren jongeren en ouders in de Jeruzalemkerk bij elkaar voor de ouderavond van de catechisatie. Na de inleiding in beide groepen, bespraken we in groepjes het thema “geloven thuis”, waarna de ouders met hun kind(eren) in gesprek gingen. Het was een mooie ontmoeting. Els Tan, die aan het einde van dit seizoen stopt als mentor, vertelde aan de jongeren, wat zij hen gunt in het geloof en moedigde hen aan om de Heere Jezus te volgen. (Follow Me!)
Komende week is de vakantiebijbelclub. Wat fijn dat de kerkdeuren weer open zijn om de kinderen uit de wijk en uit onze gemeente te begroeten.

Vorige week vrijdag was de dag van verbinding van de gemeente Zwolle. Een aantal wethouders bezocht de Huiskamer op vrijdagochtend. Heel mooi hoe belangstellend er geluisterd werd naar de bezoekers en medewerkers van deze ochtenden.
Afgelopen vrijdag mocht ik weer voorgaan bij de Weeksluiting in de Esdoorn. Het is goed om de ouderen in onze gemeente niet te vergeten. Fijn dat zij veelal kunnen meekijken met de diensten, maar dat er ook eigen momenten zijn in het verzorgings- of verpleeghuis.

Nog even iets over mijn bereikbaarheid per e-mail. Omdat wij als kerkenraad tegenwoordig werken met Outlook/Sharepoint gebruik ik voor mijn werk het e-mailadres:
predikant@jeruzalemkerkzwolle.nl. Het e-mailadres pastoraat@jeruzalemkerkzwolle.nl komt ook bij mij terecht, die kunt u ook blijven gebruiken.
Van zaterdag 17 t/m woensdag 21 februari hopen wij weg te zijn. U kunt zo nodig contact opnemen met ds. H. de Jong (zie colofon) die mij vervangt.

Bij onze afwezigheid wordt er hard gewerkt aan de pastorie. Er komen nieuwe kozijnen en ramen, waardoor het huis flink beter geïsoleerd is. Daarnaast komt er een nieuwe ketel (de oude ketel liet ons de afgelopen tijd regelmatig in de kou staan), waardoor wij er weer warmpjes bij hopen te zitten. Heel fijn dat dit grote onderhoud wordt gedaan. Het doet ons goed dat er zo voor ons gezorgd wordt.

hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.