Vanuit de pastorie – week 9

Vanuit de pastorie

Vorige week zaterdag hebben we de pastoriedeur achter ons dicht gedaan en zijn we met onze jongste twee kinderen enkele dagen weggeweest. Onze oudste twee kinderen waren elders op vakantie. Tijdens onze afwezigheid is er heel hard gewerkt aan de pastorie. Dat was wel te zien toen wij woensdag weer thuiskwamen. Overal nieuwe kozijnen en ramen en ook nog een nieuwe ketel, waardoor wij er weer warmpjes bijzitten.

Ik moest denken aan de Psalm 127:2 de HEERE geeft het Zijn beminde in de slaap. Zonder dat wij er last van hebben gehad zijn er anderen heel hard bezig geweest om te zorgen dat alles woensdagavond weer (goeddeels) klaar zou zijn. Verschillende mannen uit de gemeente hebben meegeholpen en hebben heel wat afgesjouwd en geklust, terwijl verschillende dames ervoor gezorgd hebben dat alles weer schoon was. Heel hartelijk bedankt voor alle inzet! We hopen D.V. op een later tijdstip nog een keer open huis te houden. Bij onze komst naar Zwolle was dat ook al de bedoeling, maar door Corona kon dat niet doorgaan.

Om nog terug te komen op de genoemde bijbeltekst. Wat is het een waarheid dat wij mogen, maar ook moeten leven van Gods genade. Van daaruit mogen wij trouwens ook gewoon (met vreugde) ons werk doen. Van harte daarin Gods zegen toegewenst!

hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.