Vanuit de pastorie – week 29

Vanuit de pastorie

Afgelopen zondagmiddag werd de ‘openluchtdienst’ in de kerk gehouden. Gezien de heftige stortbuien waardoor vele straten blank stonden bleek dit een goede keuze, al kwam er zelfs ook regen binnen via de glas-in-loodramen. We mochten toch een goede dienst beleven. Het was samenbindend om samen na te denken over recht en gerechtigheid, maar ook om elkaar vooraf en achteraf te ontmoeten. Wat fijn dat er zoveel was meegenomen. Enigszins beschaamd vanwege alle overvloed die wij hier hebben, konden we toch genieten van al het goede dat we in en met elkaar mochten ontvangen.

Afgelopen zaterdag hadden we een mooie ochtend met onze kerkenraad en die van de Sionskerk waarbij we in gesprek gingen over wat de Focus op de Heere Jezus betekent. Hoe draagt hij (onze) lasten? Daarnaast spraken wij met elkaar over wat wij zouden missen als onze gemeente er niet meer zou zijn, of wat anderen dan zouden missen. Het was heel boeiend, maar ook vruchtbaar om hierover na te denken.

Afgelopen woensdag waren we bij elkaar als moderamen, met de zogenaamde ‘schrijfgroep’ om na te denken over het nieuwe beleidsplan. We hebben ook uitvoerig gesproken over hoe we daarin de gemeente kunnen meenemen, zodat het beleid ook breed gedragen wordt.

Al met al is het nog geen ‘komkommertijd’. Komende week is namelijk de Schellerbergconferentie. Van woensdag tot vrijdag is er ’s avonds een mooi programma in de Jeruzalemkerk. Hartelijk welkom om daar ook binnen te lopen en mee te zingen of te luisteren naar de sprekers.
Ook worden de voorbereidingen getroffen voor Sonrise. D.V. zondag 23 juli zal de startdienst daarvan gehouden worden in de Jeruzalemkerk.

Hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Alpha

Alphacursus najaar 2024

Woensdag 18 september start weer de reguliere Alphacursus. we hebben al een aantal aanmeldingen, maar kent u/kennen jullie iemand die vragen heeft over zijn of haar geloof of iemand die geïnteresseerd is en nieuwsgierig naar wie God is en wat dat betekent, nodig hen uit om al dan niet samen met u/jou deel te nemen aan de Alphacursus

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 36

Afgelopen zondag mocht ik naast de dienst in de Jeruzalemkerk voorgaan bij de openluchtdienst van A Rocha op Landgoed Schellerberg. Daar vertelde ik dat mijn opa al zijn koeien (hij had er ongeveer dertig) bij naam kende en dat dit op een grote boerderij met honderd(en) koeien lastig is.

Startweekend 2024-2025

Wij als gemeente starten binnenkort weer met het winterseizoen, dus het startweekend komt eraan!
D.V. zaterdag 14 en zondag 15 september is het zo ver!