Vanuit de pastorie – week 43

Vanuit de pastorie

Komende zondagmorgen hoop ik bij de dienst te zijn in de gevangenis (PI) hier in Zwolle, op nog geen kilometer afstand van de kerk. De nieuwe hoofdpredikant ds. A. van Voorst voor het protestants en orthodox justitiepastoraat zal daar aanwezig zijn en hoop ik daar te ontmoeten. Hij wordt op deze dag verbonden aan de Protestantse Gemeente Zwolle in een dienst op zondagmiddag in de Oosterkerk. Het is namelijk zo dat het bij zijn benoeming hoort dat hij verbonden wordt aan een gemeente die functioneert als zendende gemeente. Het is zijn wens om verbonden te worden aan de Protestantse Gemeente Zwolle, omdat de protestantse kerken in Zwolle en omgeving een grote betrokkenheid hebben bij het justitiepastoraat.
Zondagmiddag hoop ik aanwezig te zijn bij de intrededienst van ds. A.P. Pors in Rouveen. Ik ben gevraagd om namens de werkgemeenschap van predikanten enkele woorden tot hem te spreken. De werkgemeenschap is de groep predikanten uit Zwolle en omliggende dorpen richting noord, oost en zuid. De regio Kampen vormt bijvoorbeeld weer een eigen werkgemeenschap. Gemiddeld genomen komen we drie keer per jaar bij elkaar, met de gemeentepredikanten, maar ook de geestelijk verzorgers en predikanten met een bijzondere opdracht. Onze classispredikant ds. Klaas van der Kamp is meestal ook aanwezig. Het is mooi dat ik de gelegenheid krijg in Rouveen om daar iets over te vertellen richting ds. A.P. Pors en zijn nieuwe gemeente en hem Gods zegen toe te wensen op zijn nieuwe plek.
Afgelopen dinsdag was Liza te gast op de catechisatie. Op zondagmorgen 27 oktober zullen we voor haar bidden, omdat dat voorlopig weer de laatste zondag is dat zij in ons midden is. Die zondag is een diaconale zondag waarop het diaconale werk in de gevangenis aandacht krijgt, zeker ook omdat Maaike Broeksema, de diaconaal pastor, in onze dienst aanwezig is. Ook zal er aandacht gegeven worden aan de actie voor de Voedselbank. In deze dienst willen we het hebben over Galaten 3:1-12 waar boven staat: “niemand gerechtvaardigd door de wet”.
D.V. Komende zaterdag is er een bijzondere bijeenkomst als onze ouderenpastor, ds. H. de Jong zijn boek zal presenteren in de Plantagekerk over ds. Barend Fijnebuik. Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden, die omlijst wordt met orgelspel. Welkom daar van 14.00-15.30 uur! Zie ook de nieuwsbrief van 6-13 oktober.

hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Diaconie

Inzamelingsactie Voedselbank

Voor de zondagen 27 oktober en 3 november én dankdag 6 november is er in de Jeruzalemkerkgemeente weer een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Deze actie wordt gehouden in het kader van de estafetteactie van het Diaconaal Platform Zwolle.

Diaconie

Bloemengroet

Wij mogen als diaconie elke zondag weer de bloemengroet verzorgen, dit doen we namens de gehele gemeente. Een mooi diaconaal werk waarin we oog hebben voor onze naasten en we met elkaar meeleven.

Jeugdwerk

Kindermoment

Wij zijn nog op zoek naar iemand die het kindermoment wil verzorgen.