Cursus: Geloof en werk

Focus

In het kader van het Focustraject van onze clusterpartner de Sionskerkgemeente wordt een cursus Geloof en werk georganiseerd. Omdat ook in onze gemeente een Focustraject loopt, willen de Sionskerkgemeente en de IZB belangstellenden uit onze gemeente de mogelijkheid bieden om ook aan deze cursus mee te doen.

In deze cursus van drie bijeenkomsten willen we nadenken over wat de Bijbel zegt over werk en hoe ons werk en ons geloof zich verhouden tot elkaar. De cursus wordt gegeven op de volgende data: maandag 25 september, dinsdag 17 oktober en donderdag 9 november. De avonden beginnen om 19.30 uur in de Sionskerk.

Tijdens de eerste bijeenkomst vragen wij ons af of en waarom werk belangrijk is voor God en daarmee voor ons. Velen worstelen met het vinden van een gezonde balans tussen werk en de rest van het leven. Bovendien is er ook veel gebrokenheid op de werkvloer. Daarover gaat het bij de tweede bijeenkomst. Als werk belangrijk is voor God, dan wil je Jezus ook op je werk navolgen. Op de derde avond kijken wij naar wat de Bijbel ons daarover aanreikt. Er is een cursusboekje beschikbaar voor vijf euro. Afgezien van het boekje zijn er verder geen kosten verbonden aan deze cursus.

Aanmelden kan bij IZB Focustraject begeleider van de Sionskerkgemeente dhr. Jaap van den Born (j.vandenborn@izb.nl) of ds. Ruilof van Putten.

Meer nieuws

Alpha

Alphacursus najaar 2024

Woensdag 18 september start weer de reguliere Alphacursus. we hebben al een aantal aanmeldingen, maar kent u/kennen jullie iemand die vragen heeft over zijn of haar geloof of iemand die geïnteresseerd is en nieuwsgierig naar wie God is en wat dat betekent, nodig hen uit om al dan niet samen met u/jou deel te nemen aan de Alphacursus

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 36

Afgelopen zondag mocht ik naast de dienst in de Jeruzalemkerk voorgaan bij de openluchtdienst van A Rocha op Landgoed Schellerberg. Daar vertelde ik dat mijn opa al zijn koeien (hij had er ongeveer dertig) bij naam kende en dat dit op een grote boerderij met honderd(en) koeien lastig is.

Startweekend 2024-2025

Wij als gemeente starten binnenkort weer met het winterseizoen, dus het startweekend komt eraan!
D.V. zaterdag 14 en zondag 15 september is het zo ver!