Thomas a Kempis en de Navolging van Christus

Nieuws

Bezoek aan het Thomas a Kempis Museum op 4 november a.s.
We hebben op maandagmiddag 16 okt. jl. een geslaagde gezamenlijke bijeenkomst gehad van de Ouderenkring en de Mannenvereniging. Als vervolg hierop willen we – het is reeds aangekondigd – een bezoek brengen aan het Thomas a Kempis Museum op Bergklooster. Bert Pierik, de beheerder van de begraafplaats en het museum, wil ons graag ontvangen. We hebben al een mooie kring van personen die zich hiervoor hebben opgegeven. Ook collega Codée heeft toegezegd mee te gaan. Heel fijn!
De bedoeling is het volgende: We komen op zaterdagmorgen 4 nov. om 09.30 uur bijeen in de buffetzaal van de Jeruzalemkerk. Daar drinken we eerst een kopje koffie/thee. Daarna maken we ons gereed om met eigen auto’s naar Bergklooster te gaan. We kijken hoeveel auto’s er zijn en hoe we de passagiers kunnen verdelen. We denken dat dit vast goed zal komen. Bij de gedenksteen van Thomas zal de heer Pierik ons ontvangen.
Iedereen die mee wil gaan, is van harte welkom. In feite hoeft u zich niet eens op te geven.

Zorg dat u half tien bij de Jeruzalemkerk bent en ga mee. Iedereen is van harte welkom!

met hartelijke groet, ds. H. de Jong

Meer nieuws

Open Maaltijd

Vrijwilligers gezocht – OPEN MAALTIJD

We zijn opzoek naar: Een kok. Het zou fijn zijn, als de plek die is opengevallen bij de koks, i.v.m. het moeilijk kunnen combineren van werk en koken, door iemand kan worden ingevuld. Het betreft dan ongeveer 1x in de 3 maand koken voor ongeveer 10-12 personen. 1 of 2 chauffeurs. Vooral nu met de…

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 43

Afgelopen dinsdag was er een ambtsdragersontmoeting in Mastenbroek, georganiseerd door de Gereformeerde Bond, waarin ds. M.K. de Wilde uit Nunspeet (voorheen Sommelsdijk) een lezing hield over het jaarthema van de Gereformeerde Bond “Zie, Hij komt!”.

Nieuws

Thomas a Kempis en de Navolging van Christus

Op 16 oktober 2023 zal er een extra ouderenmiddag worden georganiseerd in samenwerking met de mannenvereniging. Mij is gevraagd deze middag iets te vertellen over Thomas a Kempis (1379-1471) die bijna heel zijn leven heeft doorgebracht in het klooster op de Agnietenberg.
Wie was hij?
Wat deed hij
Wat geloofde hij?