Vanuit de pastorie – week 16

Vanuit de pastorie

We zien terug op indrukwekkende diensten met Pasen. Het is soms wel eens aardig om te horen wat er nu is blijven hangen na al deze diensten. Zo waren er enkele reacties op de preek over het voorhangsel op Goede Vrijdag, over God die rouwt over de dood van Zijn Zoon (het gescheurde voorhangsel als teken van rouw), maar ook hoe bijzonder het is dat wij vrij tot God kunnen gaan, omdat de weg door de Heere Jezus is geopend, wat we zien in het voorhangsel dat we voorbij mogen gaan.

Een ander sprak over de opstandingskracht: als Jezus is opgestaan is uit de dood en daarmee de dood heeft overwonnen mogen wij geloven dat er ook in een voor ons gevoel hopeloze situatie er een uitweg is.
De diversiteit aan mensen tijdens de belijdenisdienst sprak een ander erg aan. Mensen met allerlei (kerkelijke) achtergronden die samen het U zij de glorie zongen. Ook de trouw van God, die zichtbaar was in de jongeren die lang geleden in onze gemeente gedoopt zijn en nu hun ja-woord gaven raakte verschillende gemeenteleden.

De verhalen van de jongeren in de nieuwsbrief, op tweede Paasdag, maar ook hun teksten bij de liederen vonden ook velen heel bemoedigend. Wat mooi om deze getuigenissen te horen of te lezen.
We leven nu in de tijd tussen Pasen en Pinksteren. De catechisatie is afgerond, sommige kringen hebben hun laatste bijeenkomsten. Het jeugdwerk loopt echter nog even door. Er blijven nog genoeg gelegenheden om elkaar te ontmoeten, al is het maar bij het koffiedrinken na de dienst. Goed om dan ook met elkaar nog eens door te praten over wat je nu zo heeft geraakt of aangesproken in de afgelopen tijd/dienst.
graag tot ziens en hartelijke groet,
ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.