Vanuit de pastorie – week 36

Vanuit de pastorie

Inmiddels zijn de schoolvakanties weer voorbij en beginnen komende week weer de basisscholen en de middelbare scholen. In de stad is ook te zien dat de hogescholen weer begonnen zijn. Wat lopen er veel studenten in gekleurde T-shirts rond.

De afgelopen dagen was er de vakantiebijbelweek. Het waren feestelijke dagen met veel kinderen die mochten horen over het thema ‘Wegwijs’. Er mocht gewezen worden op de Heere Jezus die de Weg, de Waarheid en het Leven is.
In de afgelopen zomerperiode waren er elke zondag twee kerkdiensten. Daarnaast ging het pastorale werk ook door, mede dankzij de inspanningen van ds. De Jong.

Reden tot dankbaarheid dat Gods Woord zo mocht opengaan. Ook in het buitenland trouwens. Dat hebben wij gemerkt in Kroatië en Oostenrijk waar wij de plaatselijke kerk bezochten.
Het is weer fijn om thuis te zijn, we hebben genoten van de prachtige schepping ver weg. Mooi om prachtige eilanden, maar ook bergen te zien. Ook dichtbij, in de bossen, op de hei en bij de IJssel is het prachtig!

De komende weken starten veel kerkelijke activiteiten weer. We zien uit naar het startweekend D.V. 14 en 15 september. Voor we ‘echt’ beginnen ben ik nog van maandag 2 tot woensdag 4 september in het klooster te Berne voor de cursus ‘Zorg voor de ziel’. Ik hoop zo ook (extra) geestelijk toegerust het nieuwe seizoen in te kunnen.

Hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Alpha

Alphacursus najaar 2024

Woensdag 18 september start weer de reguliere Alphacursus. we hebben al een aantal aanmeldingen, maar kent u/kennen jullie iemand die vragen heeft over zijn of haar geloof of iemand die geïnteresseerd is en nieuwsgierig naar wie God is en wat dat betekent, nodig hen uit om al dan niet samen met u/jou deel te nemen aan de Alphacursus

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 36

Afgelopen zondag mocht ik naast de dienst in de Jeruzalemkerk voorgaan bij de openluchtdienst van A Rocha op Landgoed Schellerberg. Daar vertelde ik dat mijn opa al zijn koeien (hij had er ongeveer dertig) bij naam kende en dat dit op een grote boerderij met honderd(en) koeien lastig is.

Column Ds. de Jong

Zinvol bezig zijn!

Vorige week zondagmiddag zei ik in mijn preek dat ik tot mijn spijt het bekende gezang ‘Meester men zoekt U wijd en zijt, komend langs velerlei wegen’, helaas niet kon vinden in de bundel Weerklank. Jammer, want het paste zo goed bij mijn preek. Het viel me op, dat Wilbert Potjes, het wel speelde.