Vanuit de pastorie – week 48

Vanuit de pastorie

Afgelopen zondagmiddag hadden we het over de eindtijd en over de profetieën in het Oude en Nieuwe Testament. Ik kwam nog een mooie uitspraak tegen van Prof. J. van Bruggen: “Toekomstprofetie is niet geschikt om de toekomst in kaart te brengen, maar zij is wel geschreven om de vervulling, wanneer die komt, te herkennen.” Wat een goed uitgangspunt om bezig te zijn met die profetieën, zodat wij de vervulling herkennen!
We zien dankbaar terug op de gemeenteavond. Het was mooi om punten in te zamelen voor het beleidsplan, maar vooral ook om tijdens deze avond te genieten van de inbreng van verschillende gemeenteleden. Misschien toch nog even goed om te noemen dat het mogelijk is om input te leveren over het onderwerp Vieren en Leren voor het beleidsplan via de mail:
vierenenleren@jeruzalemkerkzwolle.nl.
Het kan ook via één van de leden: Bert van Olst, Wim Bos, Heleen Smit, Jan-Hans Mostert en ondergetekende.
Dinsdagavond kon ik een keer aanschuiven bij de Diaconale Commissie die onder andere bezig is om buren uit te nodigen voor de Kerstdiensten, maar ook allerlei andere activiteiten ontplooit om mensen diaconaal, maar ook op ander manieren te bereiken.
Woensdagavond hadden we een mooie avond met organisten en enkele andere betrokkenen bij de liturgie. Goed om het e.e.a. af te stemmen. We zijn heel dankbaar voor alle mensen die hun tijd en energie geven om de gemeentezang te begeleiden/uit te zenden.
Zwolle is een ‘rode’ stad geworden, vanwege de winst van PvdA/Groen Links. Daarnaast is er flinke winst bij de PVV, en is er de nieuwe partij NSC. Het is spannend wat voor regering wij gaan krijgen. Ik moet daarbij wel denken aan de uitspraak: ‘elk volk krijgt de leiders die het verdient’. Het is goed om te bidden voor de mensen die leiding geven of leiding gaan geven aan ons land. Dat het niet alleen bij mooie (of kwade) woorden zal blijven, maar er ook daadwerkelijk wordt omgezien naar elkaar. Daarbij is in de Bijbel een kenmerk van het dienen van God dat mensen omzien naar wees, weduwe en vreemdeling. Op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar is het goed om met het eerste te beginnen, namelijk oog en hart hebben voor de broeder of zuster die verdriet heeft. Laten we daarnaast ook bewogen blijven met de vreemdelingen, hoe ingewikkeld ook de asielproblematiek is.

Hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.