Vanuit de pastorie – week 37

Vanuit de pastorie

Afgelopen dinsdag was er een ambtsdragersontmoeting in Mastenbroek, georganiseerd door de Gereformeerde Bond, waarin ds. M.K. de Wilde uit Nunspeet (voorheen Sommelsdijk) een lezing hield over het jaarthema van de Gereformeerde Bond “Zie, Hij komt!”. Het was goed om over dit thema na te denken. De Heere Jezus komt als een dief in de nacht, onverwachts, zijn wij klaar om Hem te ontmoeten? Leven wij ook nu al met Hem?

Komende zaterdag en zondag is het startweekend. Goed om met elkaar het nieuwe seizoen te starten. Ook een mooie gelegenheid om elkaar als gemeenteleden beter te leren kennen. Er is een mooi programma in elkaar gezet. We zien er naar uit!

Van D.V. 22-26 september krijgen wij als gemeente bezoek van ds. James Lule uit Zuid-Soedan. Hij komt op uitnodiging van de GZB naar Nederland, waar hij een bezoek zal brengen aan Zwolle en daarna aan Wijk en Aalburg. Hij komt hier om te zich te verdiepen in de kerk in Nederland/Europa, maar ook om te delen van het kerk-zijn in Afrika. We zien uit naar dit bezoek. Hij zal op zondag 24 september in de ochtenddienst voorgaan. Hij spreekt Engels en zal vertaald worden.

Het is goed dat alles weer begint, na een periode van rust. Wat is het belangrijk om het geloof ook als rustpunt in het leven te hebben of te houden in alle drukte en onrust van alledag. “Mijn hart is onrustig tot het rust vindt in U, o God” bad de kerkvader Augustinus al.

Hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Nieuws

God vergeet niet

Woensdag, 1 februari, was het 70 jaar geleden dat de watersnood­ramp ons land teisterde. Als je in Zeeland spreekt over ‘de ramp’, denkt iedereen aan de overstroming van 1953. De natuurramp die in ons land – niet alleen Zeeland! – zijn weerga niet kende. 1836 mensen kwamen om en daarbij ook duizenden dieren! Via de…

Nieuws

‘Heer, stuur zelf het schip der kerk’

In de brochure die is samengesteld met het oog op het 90-jarig bestaan van de Jeruzalemkerk heeft Wim van Ree onder de titel ‘in de achteruitkijkspiegel’ een interessante bijdrage geschreven over de totstandkoming van het kerkgebouw. Heel mooi om te lezen. Het was vooral ds. C.D. van Noppen die zich er sterk voor heeft gemaakt….

Nieuws

Niet op de klok kijken

Regelmatig bezoek ik in een van de zorgcentra in Kampen een oudere meneer (overigens niet behorend tot de Jeruzalemkerkgemeente). Hij ontvangt maar weinig bezoek, daarom stelt hij mijn komst altijd erg op prijs. Hij heeft allerlei vragen over de Bijbel, het geloof en de kerk. Op zijn kamer hangt aan de muur een tamelijk grote…