Vanuit de pastorie – week 4

Vanuit de pastorie

Helaas blijkt er in de afgelopen maanden iets misgegaan te zijn bij het doorsturen van de e-mail die binnenkomt via pastoraat@jeruzalemkerkzwolle.nl. Dit mailadres komt aan het einde van de dienst in beeld en is bedoeld om contact op te nemen naar aanleiding van de dienst. Deze mail hoort bij mij, als predikant, terecht te komen, maar helaas is dat niet gebeurd in de afgelopen tijd. De verzender kreeg ook geen foutmelding. Als u in de afgelopen tijd een mail hebt gestuurd naar pastoraat@jeruzalemkerkzwolle.nl en geen reactie hebt gehad, dan is het de vraag of u/jij de mail nogmaals wil versturen. Ik zal mijn best doen om de mail dan zo snel mogelijk te (laten) beantwoorden.

In deze nieuwsbrief weer namen en gezichten van verschillende nieuwe mensen. Mooi om zo kennis te maken in, maar ook na de dienst.

We nemen afscheid van Willemijn Rijlaarsdam als stagiair. We hebben haar inbreng op de catechisatie, maar ook in pastorale gesprekken, zeer gewaardeerd. Fijn dat wij als gemeente, maar zeker ook de jongeren op de catechisatie, van haar mochten leren. We zijn blij dat Willemijn haar steentje nog bij blijft dragen bij de Youth Alpha en dat we haar vast ook nog tegenkomen in de diensten. Wij bedanken haar voor haar inzet en wensen haar van harte Gods zegen toe in haar verdere opleiding.

Afgelopen zondag werd de benoeming van

Arjan Booij, Scarlattistraat 16, 8031 JR Zwolle, tot diaken genoemd. Wij hopen dat hij, samen met Anneke, ondertussen duidelijkheid heeft mogen krijgen of hij deze benoeming mag aanvaarden.

Zaterdag was de vrijwilligersmiddag (al moet deze nog komen op het moment van schrijven van dit bericht). Wat mogen we dankbaar zijn met zoveel mensen die hun gaven en talenten, maar ook hun kracht en energie willen geven voor de gemeente.

Dat brengt mij als laatste bij de Actie Kerkbalans. Afgelopen dagen zijn er vele gemeenteleden op stap geweest om de envelop langs te brengen, die ze komende week weer hopen op te halen. Mooi dat er zo ook even contact is met sommige leden die we op zondag zelden of nooit zien. Alles wat wij hebben, hebben we van de Heere God ontvangen. We mogen daar (naar draagkracht) van geven voor de opbouw van Gods Koninkrijk en van onze gemeente.

Een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.