Vanuit de pastorie – week 40

Vanuit de pastorie

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag waren we met de kerkenraad op Hydepark voor een bezinningsweekend. Onder leiding van ds. Dick Wolters, die ons eerder in het Focustraject heeft begeleid, hebben we ons verdiept in de wortels van ons geloof, maar ook in die van de gemeente. Mooi om de rust en de tijd te hebben om in een ontspannen sfeer hierover na te denken.

Komende zondag is het Israëlzondag. Juist nu is het belangrijk om op deze zondag na te denken over de plek van Gods volk in de geschiedenis, maar ook in onze tijd. We behandelen in deze dienst Galaten 2:1-14 en Handelingen 16:1-4, waar het gaat over de besnijdenis van Timotheüs en de vermelding dat Titus juist niet besneden wordt. Wat heeft ons dat te zeggen?
De belijdenisgroep begint D.V. komende dinsdag 1 oktober om 20.30 uur in de kerk. Als je nog twijfelt of je daaraan mee wilt doen, kom dan gerust op 1 oktober kijken. We zullen op deze avond ook kijken wat het meest geschikte moment is om samen te komen. Als je dus niet op dinsdag kunt, laat het dan toch weten als je belangstelling hebt.

Vorige week stond er ook al een oproep voor mokken. Er zijn weer nieuwe mokken nodig voor de gedetineerden die jarig zijn in de gevangenis. Wie heeft er thuis nog mokken staan die daarvoor gebruikt kunnen worden? Graag deze meenemen en in de buffetzaal achterlaten. Binnenkort willen we deze mokken dan weer gaan vullen, zodat ze daarna weer gegeven kunnen worden.

Hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Diaconie

Bloemengroet

Wij mogen als diaconie elke zondag weer de bloemengroet verzorgen, dit doen we namens de gehele gemeente. Een mooi diaconaal werk waarin we oog hebben voor onze naasten en we met elkaar meeleven.

Jeugdwerk

Kindermoment

Wij zijn nog op zoek naar iemand die het kindermoment wil verzorgen.

Zending

Sokkenactie – “Steun een kind in het Midden-Oosten”

“In Nederland een warme voet, helpt een kind te leren hoe hij lezen moet”
De sokkenactie gaat weer van start. Doe je mee?
Prachtige sokken gemaakt en ingepakt door gehandicapten in het land van zand en kamelen.