Vanuit de pastorie – week 41

Vanuit de pastorie

e catechisaties zijn weer begonnen. Niet alleen de groepen tot 18 jaar, maar ook de belijdenisgroep. We komen met alle groepen (op verschillende tijden) op dinsdagavond bij elkaar. Mooi om met zoveel jongeren over het geloof te praten.
Deze maanden is mijn agenda aardig bezet met de kerkdiensten, catechese, maar ook met vergaderingen. Omdat ik in het moderamen (dagelijks bestuur) van de Algemene Kerkenraad zit, waar nu van alles besproken gaat worden over de financiële situatie van onze Protestantse gemeente, ben ik daar in de komende tijd extra avonden aan kwijt. Daarnaast ben ik nog consulent in de Hervormde Gemeente van Windesheim. Zij hopen binnenkort ds. C.M. Baan uit Nieuwpoort te beroepen. Ook daar moet ik vanwege mijn rol in het beroepingswerk vaker naartoe.
Afgelopen woensdagavond hadden we overleg met het consistorie van ouderlingen, waar we het pastorale werk bespraken met de ouderlingen, ds. de Jong en ik. Er wordt veel bezoekwerk gedaan en ook veel met elkaar meegeleefd. Toch de oproep om te melden als u zelf of bij een ander merkt dat er bezoek gewenst is. U kunt dan uw wijkouderling bellen, maar daarin mag u/ jij ook gerust contact met mij opnemen. Daarin wil ik ook beschikbaar zijn en blijven. Uiteindelijk is de pastorale/herderlijke zorg, belangrijker dan alle vergaderingen ed. Fijn ook dat ds. de Jong daarin in tijden van drukte of afwezigheid bezoeken kan en wil afleggen.
In de pastorie zelf is het wat rustiger geworden omdat wij nu twee kinderen hebben, die op kamers zitten. Naomi in Rotterdam, vanwege haar studie aan de Academie van Bouwkunst en Benjamin nog steeds in Enschede vanwege zijn opleiding Werktuigbouwkunde. Nog geen ‘leeg nest’, maar al wel een stuk rustiger, al is het soms in de weekenden weer gezellig druk.
De komende tijd heb ik nog twee keer de cursus “zorg voor de ziel” in het klooster, zo ook weer komende maandag t/m woensdag. Mooi om daar weer toegerust te worden, want je kunt alleen wat geven als jezelf ook ontvangen hebt. Wat een zegen dat wij onze lege handen mogen laten vullen door onze Heere en Heiland, elke dag weer!
hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Diaconie

Bloemengroet

Wij mogen als diaconie elke zondag weer de bloemengroet verzorgen, dit doen we namens de gehele gemeente. Een mooi diaconaal werk waarin we oog hebben voor onze naasten en we met elkaar meeleven.

Jeugdwerk

Kindermoment

Wij zijn nog op zoek naar iemand die het kindermoment wil verzorgen.

Zending

Sokkenactie – “Steun een kind in het Midden-Oosten”

“In Nederland een warme voet, helpt een kind te leren hoe hij lezen moet”
De sokkenactie gaat weer van start. Doe je mee?
Prachtige sokken gemaakt en ingepakt door gehandicapten in het land van zand en kamelen.