Vanuit de pastorie – week 41

Vanuit de pastorie

Al vrij snel na onze komst in Zwolle ruim drie jaar geleden nodigde broeder Jan van de Kamp, Bese uit Dalfsen, mij uit om een keer samen te fietsen. Helaas kreeg hij vrij snel daarna een herseninfarct waardoor fietsen niet meer mogelijk was. Inmiddels heeft hij een scoot- mobiel en nodigde hij mij opnieuw uit om met hem de omgeving van Dalfsen te verkennen. Zo gezegd, zo gedaan. Broeder van de Kamp heeft mij prachtige plekjes laten zien van Dalfsen, de Vecht die we overstaken met de pont, Vilsteren en nog veel meer. Een mooie tocht met afwisseling van bossen, weilanden, water en dorpen. Onderweg hebben we o.a. kunnen spreken over de vele wandelingen die hij heeft gemaakt en over alle kaarten die hij het hele land door verstuurt, met prachtige zorgvuldig uitgezochte teksten daarop. Op 15 oktober hoopt hij 86 jaar te worden. Stuur hem gerust een kaart, dat waardeert hij zeer. Wat het fietsen betreft: normaal gesproken ben ik nogal een haastige fietser, het rustige fietsen zorgde er voor dat ik erg heb kunnen genieten van al mooie doorkijkjes tijdens deze afwisselende tocht!

Het boeiende van onze gemeente is dat we een gemeente zijn voor stad en ommeland, om maar eens een mooi oud woord te gebruiken. Daardoor kom ik op heel wat verschillende plekken. Omgekeerd komt op zondag, maar ook doordeweeks iedereen ook van alle kanten. Fijn dat de ouders van de catechisanten zo trouw hun kinderen brengen als zij verder weg wonen.

Afgelopen dinsdag hadden we een gezellige maaltijd met de catechisanten. Afgezien van de komkommer en de mandarijn was het vooral een ‘ongezonde’ maaltijd, waar iedereen heerlijk van gegeten heeft.

Afgelopen maandag was ik te gast bij de maandagmiddagkring. We hebben een heel goed gesprek gehad n.a.v. het thema ‘verwondering’. Bemoedigend om met elkaar te spreken over alle zegeningen in de gemeente.
Deze zondag ga ik niet voor in de Jeruzalemkerk, maar wel ’s morgens in de Sionskerk en ’s avonds in Mastenbroek. Een gezegende zondag toegewenst!

een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Open Maaltijd

Vrijwilligers gezocht – OPEN MAALTIJD

We zijn opzoek naar: Een kok. Het zou fijn zijn, als de plek die is opengevallen bij de koks, i.v.m. het moeilijk kunnen combineren van werk en koken, door iemand kan worden ingevuld. Het betreft dan ongeveer 1x in de 3 maand koken voor ongeveer 10-12 personen. 1 of 2 chauffeurs. Vooral nu met de…

Nieuws

Thomas a Kempis en de Navolging van Christus

Op 16 oktober 2023 zal er een extra ouderenmiddag worden georganiseerd in samenwerking met de mannenvereniging. Mij is gevraagd deze middag iets te vertellen over Thomas a Kempis (1379-1471) die bijna heel zijn leven heeft doorgebracht in het klooster op de Agnietenberg.
Wie was hij?
Wat deed hij
Wat geloofde hij?

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 43

Afgelopen dinsdag was er een ambtsdragersontmoeting in Mastenbroek, georganiseerd door de Gereformeerde Bond, waarin ds. M.K. de Wilde uit Nunspeet (voorheen Sommelsdijk) een lezing hield over het jaarthema van de Gereformeerde Bond “Zie, Hij komt!”.