Vanuit de pastorie – week 44

Vanuit de pastorie

De afgelopen dagen heb ik wat rustig aan gedaan. Een deel van ons gezin had herfstvakantie. We hebben heerlijk gewandeld bij Staverden (de kleinste stad van de Benelux). We genoten van de prachtige bossen, weilanden en beekjes. Daarnaast zijn we in Deventer geweest. Mooi om in dit Hanzejaar ook andere Hanzesteden te bezoeken, al was in het verleden Deventer één van de grote concurrenten van Zwolle. Het was nogal schokkend om de prachtige Lebuinuskerk te bezoeken. Deze monumentale kerk was omgetoverd tot een speeltuin voor kinderen met allemaal enorme springkussens. De vreugde om zoveel kinderen in de kerk te zien verdween geheel en al bij het horen en zien wat zij aan het doen waren.
Wat fijn dat de kinderen in de Jeruzalemkerk afgelopen dinsdag met andere dingen bezig waren, tijdens de VakantieBijbelClub. Komende week Dankdag. Op vrijdagmiddag is er een broodmaaltijd om 12.15 uur in de buffetzaal. Prachtig om op die manier ook Dankdag te vieren.
Dit jaar is het zeker niet vanzelfsprekend om te danken. Er lijkt zoveel meer reden om het bij bidden te laten. Wat kunnen we bidden om vrede in het Midden-Oosten en in Oekraïne! Het is echter heel belangrijk om juist ook nu het te verwachten van de God die deze wereld in Zijn handen houdt. Dat zijn ook doorboorde handen. De Heere Jezus heeft de zonde en schuld, maar ook het oordeel gedragen. De dank begint bij het besef wat Hij voor ons en voor deze wereld heeft gedaan!
Gezegende zondag en dankdag toegewenst.

een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Paaseitjes-actie voor Sonrise

Dit jaar is het actiedoel voor biddag: Sonrise Zwolle.
Een grootschalig sport- en evangelisatieproject voor heel Zwolle, gericht op kinderen en tieners in de leeftijd van 6-18 jaar. Enthousiaste sporters van verschillende kerken uit heel Zwolle trekken de wijken in om daar met kinderen te sporten. Denk daarbij aan voetbal, volleybal, basketbal, maar ook knutselen. Alle kinderen (en ouders) zijn welkom.

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 8

We leven nu in de tijd voor Pasen. Deze tijd wordt ook wel Lijdenstijd genoemd, of veertigdagentijd. De Lijdenstijd begint met de eerste Lijdenszondag waarna er nog zes volgen. Deze zondagen staan in het teken van het lijden en sterven van de Heere Jezus. Het is te vergelijken met de adventstijd.

Ouderenmiddag

Op D.V. maandag 26 februari staat er een boeiend en actueel onderwerp op het programma.
Ds. Oscar Lohuis van ‘Christenen voor Israël’ komt spreken over Gods plan met Israël.