Vanuit de pastorie – week 44

Vanuit de pastorie

De afgelopen dagen heb ik wat rustig aan gedaan. Een deel van ons gezin had herfstvakantie. We hebben heerlijk gewandeld bij Staverden (de kleinste stad van de Benelux). We genoten van de prachtige bossen, weilanden en beekjes. Daarnaast zijn we in Deventer geweest. Mooi om in dit Hanzejaar ook andere Hanzesteden te bezoeken, al was in het verleden Deventer één van de grote concurrenten van Zwolle. Het was nogal schokkend om de prachtige Lebuinuskerk te bezoeken. Deze monumentale kerk was omgetoverd tot een speeltuin voor kinderen met allemaal enorme springkussens. De vreugde om zoveel kinderen in de kerk te zien verdween geheel en al bij het horen en zien wat zij aan het doen waren.
Wat fijn dat de kinderen in de Jeruzalemkerk afgelopen dinsdag met andere dingen bezig waren, tijdens de VakantieBijbelClub. Komende week Dankdag. Op vrijdagmiddag is er een broodmaaltijd om 12.15 uur in de buffetzaal. Prachtig om op die manier ook Dankdag te vieren.
Dit jaar is het zeker niet vanzelfsprekend om te danken. Er lijkt zoveel meer reden om het bij bidden te laten. Wat kunnen we bidden om vrede in het Midden-Oosten en in Oekraïne! Het is echter heel belangrijk om juist ook nu het te verwachten van de God die deze wereld in Zijn handen houdt. Dat zijn ook doorboorde handen. De Heere Jezus heeft de zonde en schuld, maar ook het oordeel gedragen. De dank begint bij het besef wat Hij voor ons en voor deze wereld heeft gedaan!
Gezegende zondag en dankdag toegewenst.

een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.