Vanuit de pastorie – week 44

Vanuit de pastorie

De afgelopen dagen heb ik wat rustig aan gedaan. Een deel van ons gezin had herfstvakantie. We hebben heerlijk gewandeld bij Staverden (de kleinste stad van de Benelux). We genoten van de prachtige bossen, weilanden en beekjes. Daarnaast zijn we in Deventer geweest. Mooi om in dit Hanzejaar ook andere Hanzesteden te bezoeken, al was in het verleden Deventer één van de grote concurrenten van Zwolle. Het was nogal schokkend om de prachtige Lebuinuskerk te bezoeken. Deze monumentale kerk was omgetoverd tot een speeltuin voor kinderen met allemaal enorme springkussens. De vreugde om zoveel kinderen in de kerk te zien verdween geheel en al bij het horen en zien wat zij aan het doen waren.
Wat fijn dat de kinderen in de Jeruzalemkerk afgelopen dinsdag met andere dingen bezig waren, tijdens de VakantieBijbelClub. Komende week Dankdag. Op vrijdagmiddag is er een broodmaaltijd om 12.15 uur in de buffetzaal. Prachtig om op die manier ook Dankdag te vieren.
Dit jaar is het zeker niet vanzelfsprekend om te danken. Er lijkt zoveel meer reden om het bij bidden te laten. Wat kunnen we bidden om vrede in het Midden-Oosten en in Oekraïne! Het is echter heel belangrijk om juist ook nu het te verwachten van de God die deze wereld in Zijn handen houdt. Dat zijn ook doorboorde handen. De Heere Jezus heeft de zonde en schuld, maar ook het oordeel gedragen. De dank begint bij het besef wat Hij voor ons en voor deze wereld heeft gedaan!
Gezegende zondag en dankdag toegewenst.

een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Diaconie

Inzamelingsactie Voedselbank

Voor de zondagen 27 oktober en 3 november én dankdag 6 november is er in de Jeruzalemkerkgemeente weer een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Deze actie wordt gehouden in het kader van de estafetteactie van het Diaconaal Platform Zwolle.

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 43

Op de Bijbelkringavond werd de vraag gesteld of het mogelijk is om de onderwerpen waarover gepreekt wordt wat eerder bekend te maken, zodat kringen ook weten wanneer een bepaald Bijbelgedeelte/onderwerp behandeld wordt. Daarom alvast een lijstje met de onderwerpen/teksten voor de komende diensten:

Diaconie

Bloemengroet

Wij mogen als diaconie elke zondag weer de bloemengroet verzorgen, dit doen we namens de gehele gemeente. Een mooi diaconaal werk waarin we oog hebben voor onze naasten en we met elkaar meeleven.