Vanuit de pastorie – week 6

Vanuit de pastorie

Afgelopen dinsdagavond hadden we op de Follow Me Next een live-verbinding via Zoom met Liza en Areej. Nadat Ria van den Brink en Tanja Ulderink over hun bezoek aan Liza hadden verteld hadden we contact met Liza en Areej. Indrukwekkend om van hen te horen hoe zij werken in het Midden-Oosten en wat dat van hen vraagt. Wat is het een zegen, maar soms helaas ook een vanzelfsprekendheid dat wij de vrijheid hebben om open over ons geloof te spreken. Mooi hoe zij daar tot zegen mogen zijn.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari waren we met een groepje gemeenteleden in Veenendaal voor de Global Leadership Summit. Dit is een internationale conferentie, die op vele plekken gehouden wordt met beeldmateriaal uit Amerika. Verschillende sprekers mochten wij horen en zien die spraken over leiderschap. Iedereen geeft leiding. Aan jezelf, aan anderen en sommigen ook aan organisaties. Heel boeiend en goed om daarin toegerust te worden. Een uitspraak die bij mij wel bleef hangen: je hoeft niet 5000 duizend mensen te voeden, maar je mag wel zorgen voor vijf broden en twee vissen. Het weinige dat wij doen, kan God gebruiken.

Het zijn ook bemoedigende woorden voor de ambtsdragers die zich voorbereiden op hun (ambts) werk in de gemeente en voor ons allen. Onder Gods zegen kan God grote dingen doen in en door ons.

Van harte die zegen toegewenst en een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Alpha

Alphacursus najaar 2024

Woensdag 18 september start weer de reguliere Alphacursus. we hebben al een aantal aanmeldingen, maar kent u/kennen jullie iemand die vragen heeft over zijn of haar geloof of iemand die geïnteresseerd is en nieuwsgierig naar wie God is en wat dat betekent, nodig hen uit om al dan niet samen met u/jou deel te nemen aan de Alphacursus

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 36

Afgelopen zondag mocht ik naast de dienst in de Jeruzalemkerk voorgaan bij de openluchtdienst van A Rocha op Landgoed Schellerberg. Daar vertelde ik dat mijn opa al zijn koeien (hij had er ongeveer dertig) bij naam kende en dat dit op een grote boerderij met honderd(en) koeien lastig is.

Startweekend 2024-2025

Wij als gemeente starten binnenkort weer met het winterseizoen, dus het startweekend komt eraan!
D.V. zaterdag 14 en zondag 15 september is het zo ver!