Vanuit de pastorie – week 21

Vanuit de pastorie

Vorige week heb ik een boeiende studieweek gehad. Het was goed om even afstand te nemen en te reflecteren op mijn werk en ambt. De week sloot mooi aan bij het Bijbelgedeelte over Martha en Maria. Wat is het belangrijk om bezig te zijn vanuit de rust die alleen te vinden is in de Heere Jezus. Wat een voorrecht dat we aan Zijn voeten mogen zitten om van daaruit ook op de goede manier (dienend) bezig te zijn. Na de dienst van zondag 7 mei werd ik na de dienst verrast door de felicitatie voor mijn verjaardag die onze voorzitter van de kerkenraad, Han Slootweg, uitsprak, waarbij ik ook enthousiast werd toegezongen door de aanwezige gemeenteleden in de buffetzaal. Hartelijk dank voor de bos bloemen en cadeaubon die ik namens de gemeente ontving!

De jongeren van Brick hebben een mooi weekend gehad. Fijn dat de leiding van Brick dit weer zo kon organiseren.
Een deel van de jongeren is druk met de eindexamens. We hopen en bidden dat jullie inspanningen gezegend mogen worden.
Vergeet u/jij zich niet om je aan te melden voor het theologisch eetcafé? Het is een mooie combinatie van inhoud en gezelligheid. Adriaan Mostert zal een boeiende voorzet geven voor het gesprek over wat ziekte met je doet, bijv. in de afhankelijkheid en kwetsbaarheid die je daarin ervaart.

Goed om in deze dagen voor Pinksteren voor elkaar en voor mensen in onze omgeving te bidden. Zie ook: https://www.izb.nl/uw-koninkrijk-kome
Op Hemelvaartsdag hebben we met de aanwezige gezinsleden gevaren in Giethoorn en bij de Weerribben. Erg mooi om daar zo rond te kunnen varen. Wat is dit deel van Nederland toch ook prachtig.

De racefiets heb ik ook weer wat afgestoft. Het is nu een prachtige tijd van het jaar om weer te (gaan) fietsen.
Een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Paaseitjes-actie voor Sonrise

Dit jaar is het actiedoel voor biddag: Sonrise Zwolle.
Een grootschalig sport- en evangelisatieproject voor heel Zwolle, gericht op kinderen en tieners in de leeftijd van 6-18 jaar. Enthousiaste sporters van verschillende kerken uit heel Zwolle trekken de wijken in om daar met kinderen te sporten. Denk daarbij aan voetbal, volleybal, basketbal, maar ook knutselen. Alle kinderen (en ouders) zijn welkom.

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 8

We leven nu in de tijd voor Pasen. Deze tijd wordt ook wel Lijdenstijd genoemd, of veertigdagentijd. De Lijdenstijd begint met de eerste Lijdenszondag waarna er nog zes volgen. Deze zondagen staan in het teken van het lijden en sterven van de Heere Jezus. Het is te vergelijken met de adventstijd.

Ouderenmiddag

Op D.V. maandag 26 februari staat er een boeiend en actueel onderwerp op het programma.
Ds. Oscar Lohuis van ‘Christenen voor Israël’ komt spreken over Gods plan met Israël.