Vanuit de pastorie – week 21

Vanuit de pastorie

Vorige week heb ik een boeiende studieweek gehad. Het was goed om even afstand te nemen en te reflecteren op mijn werk en ambt. De week sloot mooi aan bij het Bijbelgedeelte over Martha en Maria. Wat is het belangrijk om bezig te zijn vanuit de rust die alleen te vinden is in de Heere Jezus. Wat een voorrecht dat we aan Zijn voeten mogen zitten om van daaruit ook op de goede manier (dienend) bezig te zijn. Na de dienst van zondag 7 mei werd ik na de dienst verrast door de felicitatie voor mijn verjaardag die onze voorzitter van de kerkenraad, Han Slootweg, uitsprak, waarbij ik ook enthousiast werd toegezongen door de aanwezige gemeenteleden in de buffetzaal. Hartelijk dank voor de bos bloemen en cadeaubon die ik namens de gemeente ontving!

De jongeren van Brick hebben een mooi weekend gehad. Fijn dat de leiding van Brick dit weer zo kon organiseren.
Een deel van de jongeren is druk met de eindexamens. We hopen en bidden dat jullie inspanningen gezegend mogen worden.
Vergeet u/jij zich niet om je aan te melden voor het theologisch eetcafé? Het is een mooie combinatie van inhoud en gezelligheid. Adriaan Mostert zal een boeiende voorzet geven voor het gesprek over wat ziekte met je doet, bijv. in de afhankelijkheid en kwetsbaarheid die je daarin ervaart.

Goed om in deze dagen voor Pinksteren voor elkaar en voor mensen in onze omgeving te bidden. Zie ook: https://www.izb.nl/uw-koninkrijk-kome
Op Hemelvaartsdag hebben we met de aanwezige gezinsleden gevaren in Giethoorn en bij de Weerribben. Erg mooi om daar zo rond te kunnen varen. Wat is dit deel van Nederland toch ook prachtig.

De racefiets heb ik ook weer wat afgestoft. Het is nu een prachtige tijd van het jaar om weer te (gaan) fietsen.
Een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Inzage Jaarrekening 2023 Diaconie PGZ

De Jaarrekening 2023 van de Diaconie Protestantse Gemeente Zwolle is door de Algemene Kerkenraad voorlopig vastgesteld. De Jaarrekening ligt nu ter inzage op het kerkelijk bureau aan de Molenweg 241.

Aankondiging VBC

Een super leuke week voor de basisschoolkinderen. Welke basisschool? Dat maakt niet uit, iedereen is welkom! Neem je neefje, nichtje, buurmeisje, vriendje mee! Wat we precies gaan doen is nog een verrassing maar wij kunnen je garanderen dat het weer leuke ochtenden worden.

Column Ds. de Jong

Bezoek aan Thomas a Kempis museum

Het programma is als volgt: We komen op zaterdagmorgen 29 juni 2024 om 09.30 uur bijeen in de buffetzaal van de Jeruzalemkerk. Daar drinken we eerst een kopje koffie/thee.
Daarna maken we ons gereed om met eigen auto’s naar Bergklooster te gaan. We kijken hoeveel auto’s er zijn en hoe we de passagiers kunnen verdelen.