Papier, Plezier en Politie

Wat geweldig dat we er met elkaar plezier in hebben om een paar uurtjes bezig te zijn. We beginnen met koffie/thee en een krentenbol of eierkoek, even bijpraten. Dan gaan we in groepjes de straat op en het park (de Wezenlanden) in.

We beginnen rond half tien en om een uur of elf is het weer klaar. Het resultaat is elke keer weer verbluffend en verrassend….. je maakt wat mee….

Afgelopen zaterdag lag er tijdens het papierprikken een bruine goedkope damestas in de bushalte. Er zaten geen waardevolle spullen in: een oude zonnebril, papieren zakdoeken, bellenblaas en wat papiertjes. Het enige waardevolle: draadloze oordopjes. De tas is meegenomen en in een vuilniszak gedaan, alleen de oordopjes zijn eruit gehaald om deze in te leveren bij de GRIP inzameling.
’s Avonds rond 20.15 uur kwam ik thuis en stond de politie voor de deur.  Een jong Engels sprekend stel (uit Latijns Amerika bleek later); hadden bij mijn buurvrouw aangebeld en nogal wat stampij gemaakt. Het stel beweerde dat mijn buurvrouw hun tas had. De buurvrouw had daarom de politie gebeld. De oordopjes lagen bij mij in de garage, die grensde aan het huis van mijn buurvrouw en het stel had de locatie van de oordopjes kunnen lokaliseren via bluetooth. Ik kon haar dus de oordopjes terug geven, maar ze wilde ook per se de tas terug, want die was heel belangrijk voor haar. We hebben afgesproken, dat ze de volgende dag naar de Jeruzalemkerk zou komen en dat we dan zouden proberen om de tas terug te vinden in de vuilniszakken. Ze is inderdaad gekomen en we hebben na enig zoekwerk de tas teruggevonden…

Zou er in de bellenblaas toch iets anders hebben gezeten dan bellenblaas??

Meer nieuws

Update gevraagd?!

De zon schijnt weer volop en de examens zijn begonnen. En een seizoen vol kerkelijke activiteiten loopt op het einde. Na de zomer start er D.V. een nieuw seizoen, met een nieuwe, kersverse informatiegids. Voelt u ‘m al aankomen??

Afscheid van de wegwerpbeker

Enkele maanden terug hebben we u geïnformeerd over de nieuwe wet- en regelgeving rondom wegwerpbekers. Ondertussen zijn er gelukkig al de nodige bijeenkomsten waar kopjes gebruikt worden en ook zijn er bij het koffiedrinken op zondagochtend steeds meer gemeenteleden die hun eigen beker bij zich hebben!

Wijziging emailadres diaconaal consulent

De diaconaal consulent heeft vanaf heden een nieuw e-mailadres.

Dit is consulent-diaconie@pknzwolle.nl.