Papier, Plezier en Politie

Wat geweldig dat we er met elkaar plezier in hebben om een paar uurtjes bezig te zijn. We beginnen met koffie/thee en een krentenbol of eierkoek, even bijpraten. Dan gaan we in groepjes de straat op en het park (de Wezenlanden) in.

We beginnen rond half tien en om een uur of elf is het weer klaar. Het resultaat is elke keer weer verbluffend en verrassend….. je maakt wat mee….

Afgelopen zaterdag lag er tijdens het papierprikken een bruine goedkope damestas in de bushalte. Er zaten geen waardevolle spullen in: een oude zonnebril, papieren zakdoeken, bellenblaas en wat papiertjes. Het enige waardevolle: draadloze oordopjes. De tas is meegenomen en in een vuilniszak gedaan, alleen de oordopjes zijn eruit gehaald om deze in te leveren bij de GRIP inzameling.
’s Avonds rond 20.15 uur kwam ik thuis en stond de politie voor de deur.  Een jong Engels sprekend stel (uit Latijns Amerika bleek later); hadden bij mijn buurvrouw aangebeld en nogal wat stampij gemaakt. Het stel beweerde dat mijn buurvrouw hun tas had. De buurvrouw had daarom de politie gebeld. De oordopjes lagen bij mij in de garage, die grensde aan het huis van mijn buurvrouw en het stel had de locatie van de oordopjes kunnen lokaliseren via bluetooth. Ik kon haar dus de oordopjes terug geven, maar ze wilde ook per se de tas terug, want die was heel belangrijk voor haar. We hebben afgesproken, dat ze de volgende dag naar de Jeruzalemkerk zou komen en dat we dan zouden proberen om de tas terug te vinden in de vuilniszakken. Ze is inderdaad gekomen en we hebben na enig zoekwerk de tas teruggevonden…

Zou er in de bellenblaas toch iets anders hebben gezeten dan bellenblaas??

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.