Vanuit de pastorie – week 28

Vanuit de pastorie

Deze weken mag ik in verschillende verpleeghuizen voorgaan. In juni twee keer in de Esdoorn voor een Avondmaalsviering en weeksluiting, zondagmiddag om 15.00 uur in de Amandelboom in Kampen en D.V. volgende week zondagmorgen om 11.30 uur in het Zonnehuis. Het is belangrijk om de ouderen in de gemeente, maar ook in de samenleving niet te vergeten, zeker als de ouderenzorg flink onder druk staat. Het zegt wat van de maatschappij als er geen tijd, aandacht en geld meer is voor de kwetsbare medemens. In het verleden waren het de kerken die juist daarin van grote betekenis mochten zijn. Het is goed om daar ook nu over na te denken. Hoe kunnen wij omzien naar de kwetsbare medemens?

Tijdens de openluchtdienst hopen we na te denken over wat het betekent om te wandelen met God, ook voor hoe wij wandelen met elkaar en met onze medemens.

Een hartelijke groet, ds. Gert-Jan Codée

Meer nieuws

Openluchtdienst – 30 juni

Op zondag 30 juni is er ’s middags om vijf uur een themadienst op Landgoed Schellerberg, Schellerbergweg 18, Zwolle.

Jeugdleiding gezocht

Voor komend seizoen zijn we op zoek naar enthousiaste leiders voor de verschillende clubs en verenigingen.
Lijkt het u of jou leuk om met kinderen of jongeren te werken in onze gemeente?

Oppas hulp gevraagd?

Niet alleen voor de ouders is het mooi om af en toe op te passen, maar ook voor jongeren (vanaf 12 jaar) en andere gemeenteleden is het een mooie manier om de jongste leden van de gemeente (met hun ouders) te leren kennen.