Vrijwilligers gezocht – OPEN MAALTIJD

Open Maaltijd

We zijn opzoek naar:

  • Een kok.

Het zou fijn zijn, als de plek die is opengevallen bij de koks, i.v.m. het moeilijk kunnen combineren van werk en koken, door iemand kan worden ingevuld. Het betreft dan ongeveer 1x in de 3 maand koken voor ongeveer 10-12 personen.

  • 1 of 2 chauffeurs.

Vooral nu met de donkere avonden, hebben meer bezoekers vervoer nodig. Er zijn nu 4 chauffeurs, waarvan er 1 door lichamelijke klachten is uitgevallen. Het betreft, brengen van de bezoeker rond 17.30u naar de kerk en ophalen tegen 19.30u tenzij u natuurlijk gezellig blijft mee-eten, waar de andere chauffeurs voor kiezen.

Sinds januari eten we samen op de 2e maandag van de maand met gasten uit onze gemeente, van de huiskamergroep en uit de wijk. Het aantal eters varieert van 29 tot 51, dit zijn gasten en medewerkers. Al met al dus een heel gevarieerd gezelschap. We hebben een kok van 14 en van in de tachtig. Vorige maand hebben we €150,00 mogen overmaken naar een Goed Doel, dit was geld dat we vanaf januari hadden gespaard. We zijn met een supergezellige medewerkersgroep, worden iedere keer verwend met een overheerlijk gevarieerd buffet en zien tevreden en blije eters aan het eind van de avond. Ik weet mij bevoorrecht hier een schakel in te mogen zijn. Bovenal als ik Gods zegen en liefde zie neerdalen ook op een aantal mensen die Hem nog niet kennen.

Kom zie en proef!

Voor aanmelden/vragen:
openmaaltijd@jeruzalemkerkzwolle.nl
hartelijke groet, Anneke van Essen

Meer nieuws

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 30-31

orige week had ik donderdagavond en vrijdag een conferentie in Groningen bij de vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit. Hoofdspreker was daar de socioloog Hartmund Rosa, die heeft geschreven over onze tijd die zich kenmerkt doordat alles versnelt.

Wijziging rekeningnummer wijkkas

Het rekeningnummer van de wijkkas van onze gemeente is gewijzigd. Het nieuwe nummer is NL 63 RABO 1342 8437 38 ten name van Protestantse Gemeente Zwolle – Wijkkas Jeruzalemkerk.

Bijbelkringmateriaal seizoen 2024-2025

Het afgelopen half jaar hebben de meeste Bijbelkringen de brief van Jakobus behandeld en is dit ook in de kerkdiensten teruggekomen. Voor het komende seizoen hebben we nagedacht over een passend thema. We hebben gekozen voor het thema “De vrucht van de Geest”. In Galaten 5:22-26 wordt daarover gesproken. Dit thema sluit mooi aan bij het thema van het beleidsplan van onze gemeente “geworteld in Christus”. Als wij geworteld in Christus zijn, waar de Galatenbrief over gaat, mogen we vrucht dragen. Mooi om daarover na te denken. In de diensten hopen we stil te staan bij de vrucht van de Geest, afgewisseld met gedeelten uit de Galatenbrief.