Wat doet een dominee tijdens zijn vakantie?

Nieuws

Iets langer geleden las ik in een kerkblad dat een collega aan zijn gemeenteleden het advies gaf: ‘Leest u vooral in uw vakantie eens een goed boek!’ Meteen dacht ik: Waarschijnlijk denken veel lezers: Ik weet wel iets gezelligers te bedenken. Dominees houden van lezen. Als je op een camping een boek ter hand neemt, weet meteen iedereen hoe laat het is.

Hoewel er predikanten zijn die andere dingen doen, bijvoorbeeld musea bezoeken en bergwandelingen maken enz., prima natuurlijk, hoor ik zelf tot degenen die – als ik vrij ben – een beetje hetzelfde blijf doen. Enige jaren geleden nam ik ieder jaar een koffer met antieke boeken mee, om die door te nemen. Dat hoeft nu niet meer, want die studie is afgerond. Wel zit ik nu nog achter mijn laptop. Ook buiten aan een lange tafel. Als ik opkijk zie ik het glooiende Limburgse landschap. Prachtig! Ik werk aan een boek over een bijzondere Zwollenaar. Misschien denkt u: Die zijn er best veel. Dat is waar, maar deze man, die predikant werd in mijn geboorteplaats Zoutelande, was heel bijzonder. Ik kan er hier niet alles over vertellen, maar als het boek klaar is, hopelijk zal dat niet heel lang meer duren, gaat u er meer over horen. Mogelijk zal ik er ook een lezing over houden waarbij u allen hartelijk welkom bent.

Terug van vakantie heb ik mijn bezoeken in de gemeente weer kunnen hervatten. Altijd fijn elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Met hartelijke groet,

Ds. H. de Jong

Meer nieuws

Column Ds. de Jong

Op weg naar Pasen

Vorige week zondagmiddag zei ik in mijn preek dat ik tot mijn spijt het bekende gezang ‘Meester men zoekt U wijd en zijt, komend langs velerlei wegen’, helaas niet kon vinden in de bundel Weerklank. Jammer, want het paste zo goed bij mijn preek. Het viel me op, dat Wilbert Potjes, het wel speelde.

Vanuit de pastorie

Vanuit de pastorie – week 9

We leven nu in de tijd voor Pasen. Deze tijd wordt ook wel Lijdenstijd genoemd, of veertigdagentijd. De Lijdenstijd begint met de eerste Lijdenszondag waarna er nog zes volgen. Deze zondagen staan in het teken van het lijden en sterven van de Heere Jezus. Het is te vergelijken met de adventstijd.

Paaseitjes-actie voor Sonrise

Dit jaar is het actiedoel voor biddag: Sonrise Zwolle.
Een grootschalig sport- en evangelisatieproject voor heel Zwolle, gericht op kinderen en tieners in de leeftijd van 6-18 jaar. Enthousiaste sporters van verschillende kerken uit heel Zwolle trekken de wijken in om daar met kinderen te sporten. Denk daarbij aan voetbal, volleybal, basketbal, maar ook knutselen. Alle kinderen (en ouders) zijn welkom.