Wat doet een dominee tijdens zijn vakantie?

Nieuws

Iets langer geleden las ik in een kerkblad dat een collega aan zijn gemeenteleden het advies gaf: ‘Leest u vooral in uw vakantie eens een goed boek!’ Meteen dacht ik: Waarschijnlijk denken veel lezers: Ik weet wel iets gezelligers te bedenken. Dominees houden van lezen. Als je op een camping een boek ter hand neemt, weet meteen iedereen hoe laat het is.

Hoewel er predikanten zijn die andere dingen doen, bijvoorbeeld musea bezoeken en bergwandelingen maken enz., prima natuurlijk, hoor ik zelf tot degenen die – als ik vrij ben – een beetje hetzelfde blijf doen. Enige jaren geleden nam ik ieder jaar een koffer met antieke boeken mee, om die door te nemen. Dat hoeft nu niet meer, want die studie is afgerond. Wel zit ik nu nog achter mijn laptop. Ook buiten aan een lange tafel. Als ik opkijk zie ik het glooiende Limburgse landschap. Prachtig! Ik werk aan een boek over een bijzondere Zwollenaar. Misschien denkt u: Die zijn er best veel. Dat is waar, maar deze man, die predikant werd in mijn geboorteplaats Zoutelande, was heel bijzonder. Ik kan er hier niet alles over vertellen, maar als het boek klaar is, hopelijk zal dat niet heel lang meer duren, gaat u er meer over horen. Mogelijk zal ik er ook een lezing over houden waarbij u allen hartelijk welkom bent.

Terug van vakantie heb ik mijn bezoeken in de gemeente weer kunnen hervatten. Altijd fijn elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Met hartelijke groet,

Ds. H. de Jong

Meer nieuws

Openluchtdienst – 30 juni

Op zondag 30 juni is er ’s middags om vijf uur een themadienst op Landgoed Schellerberg, Schellerbergweg 18, Zwolle.

Jeugdleiding gezocht

Voor komend seizoen zijn we op zoek naar enthousiaste leiders voor de verschillende clubs en verenigingen.
Lijkt het u of jou leuk om met kinderen of jongeren te werken in onze gemeente?

Oppas hulp gevraagd?

Niet alleen voor de ouders is het mooi om af en toe op te passen, maar ook voor jongeren (vanaf 12 jaar) en andere gemeenteleden is het een mooie manier om de jongste leden van de gemeente (met hun ouders) te leren kennen.