Wat doet een dominee tijdens zijn vakantie?

Nieuws

Iets langer geleden las ik in een kerkblad dat een collega aan zijn gemeenteleden het advies gaf: ‘Leest u vooral in uw vakantie eens een goed boek!’ Meteen dacht ik: Waarschijnlijk denken veel lezers: Ik weet wel iets gezelligers te bedenken. Dominees houden van lezen. Als je op een camping een boek ter hand neemt, weet meteen iedereen hoe laat het is.

Hoewel er predikanten zijn die andere dingen doen, bijvoorbeeld musea bezoeken en bergwandelingen maken enz., prima natuurlijk, hoor ik zelf tot degenen die – als ik vrij ben – een beetje hetzelfde blijf doen. Enige jaren geleden nam ik ieder jaar een koffer met antieke boeken mee, om die door te nemen. Dat hoeft nu niet meer, want die studie is afgerond. Wel zit ik nu nog achter mijn laptop. Ook buiten aan een lange tafel. Als ik opkijk zie ik het glooiende Limburgse landschap. Prachtig! Ik werk aan een boek over een bijzondere Zwollenaar. Misschien denkt u: Die zijn er best veel. Dat is waar, maar deze man, die predikant werd in mijn geboorteplaats Zoutelande, was heel bijzonder. Ik kan er hier niet alles over vertellen, maar als het boek klaar is, hopelijk zal dat niet heel lang meer duren, gaat u er meer over horen. Mogelijk zal ik er ook een lezing over houden waarbij u allen hartelijk welkom bent.

Terug van vakantie heb ik mijn bezoeken in de gemeente weer kunnen hervatten. Altijd fijn elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Met hartelijke groet,

Ds. H. de Jong

Meer nieuws

Nieuws

Niet op de klok kijken

Regelmatig bezoek ik in een van de zorgcentra in Kampen een oudere meneer (overigens niet behorend tot de Jeruzalemkerkgemeente). Hij ontvangt maar weinig bezoek, daarom stelt hij mijn komst altijd erg op prijs. Hij heeft allerlei vragen over de Bijbel, het geloof en de kerk. Op zijn kamer hangt aan de muur een tamelijk grote…

Nieuws

Diaconiecollecte 8 Oktober – Noodhulp Marokko en Libië

De diaconiecollecte van volgende week zondag 8 oktober zal daarom bestemd zijn voor de hulp aan de slachtoffers van beide rampen.
U/jij kunt uw/jouw bijdrage ook overmaken op het
IBAN-nummer: NL12RABO 0373 7399 66 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Zwolle o.v.v. collecte Marokko-Libië.

Nieuws

Informatiegids 2023 – Een jaar rust?!

Enkele weken geleden schreef ik een oproepje om wijzigingen door te geven voor onze informatiegids. Verschillende veranderingen zijn doorgegeven of aangekondigd (waarvoor dank!). Eén ding valt echter op: onze agenda voor het seizoen 2023-2024 is nog helemaal leeg! Nemen we als gemeente een jaar rust? Zijn de nieuwe data simpelweg nog niet bekend? Gelukkig is het…